Pretexte de manevre Globaliste: De ce Yair Lapid s-a intalnit cu Antony Blinken la Roma, nu la Tel Aviv?

Intalnire evreiasca neconventionala Yair Lapid – Antony Blinken, la Roma

Un fapt relativ neobisnuit, petrecut la sfarsitul saptamanii trecute, a atras atentia internationala. Yair Lapid, noul şef al diplomaţiei israeliene, s-a deplasat la Roma pentru a se întâlni cu Anthony Blinken, omologul său american. Scopul declarat al lui Lapid a fost de a-i transmite lui Blinken “rezervele puternice” ale Israelului în privinţa negocierilor pentru relansarea acordului nuclear iranian, cat si dorinta Tel Avivului de a-si “consolida dialogul” cu Washingtonul.

Ca un gest protocolar mai rar, daca nu unic, Yair Lapid a fost felicitat nominal de Joe Biden, in mesajul de felicitare adresat noului premier israelian Naftali Bennett si guvernului sau. Lapid pare sa fie puternic creditat de Casa Alba, ca al doilea varf, dupa Blinken, al diplomatiei concertate americano-israeliene, in noua sa ofensiva diplomatica, post-pandemie, de “modelare” a Lumii, in primul rand a Europei, potrivit intereselor unilateraliste ale Globalismului.

Temele discutiei dintre Lapid si Blinken, ajuns duminică la prânz în capitala Italiei, care a fost punctul final al turneului sau european (Germania, Franta, Italia, Vatican), nu par sa fi meritat deplasarea de la Tel Aviv la Roma. Ele nu au adus nimic nou, mai ales ca liderii politici si militari ai Israelului au fost convocati  la Washington. Mult mai probabil este ca a fost un pretext pentru ca Lapid sa-i “incarce” lui Blinken agenda diplomatica pentru actiunile de luni si marti (cand si-a incheiat turneul european de o saptamana). Dar, nu mai putin important, si pentru a relua batatorirea de catre evrei a drumurilor spre Europa, intrerupta de coronavirus. Intre actiunile lui Antony Blinken, evreu „nepracticant”, s-au inscris primirea acestuia de catre papa Francisc, luni, la Vatican, participarea la reuniunea la Roma, luni, a coaliţiei internaţionale de combatere a organizaţiei Statul Islamic, cu discutii despre Siria, si la reuniunea miniştrilor de externe din ţările membre ale G20, marti, la Matera, în sudul Italiei.

Papa Francisc l-a primit pe Blinken, primul contact cu administraţia Biden
Antony Blinken la reuniunea coaliţiei împotriva Statului Islamic, la Roma
Blinken a participat la reuniunea G20 a ministrilor de externe, la Matera

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: