Epoca Natiocratiilor. Redefiniri: Razboiul rece asimetric si zonele de interese multilaterale

„Sfere de interes”… O tentativa de iesire din limbajul de lemn al geopoliticii primului razboi rece? Totusi, primul cuvant din sintagma „sfere de influenta” continua sa sugereze exclusivismul, respingerea complementaritatii.

O asemenea recurenta politico-lingvistica poate insemna recunoasterea faptului ca traim istoria unui al doilea razboi rece. Acestuia din urma i-asi pune insa cuvantul „asimetric” in coada, pentru o mai buna individualizare. Si as elimina numeralul „al doilea”. I-as spune „razboiul rece asimetric”. Mi se pare evidenta asimetria dintre multilateralism si multipolarism, de o parte, si unilateralism si unipolarism, de cealalta parte. Si mai precis, noua realitate este mai definibila prin opozitia asimetrica dintre multilateralism si unilateralism, in urma sucombarii istorice a unipolarismului.

Nici unilateralismul nu se simte mai bine, se afla in faza terminala, ca semnificatie. In acest spectru conotativ, as inlocui sintagma „sfere de interes” cu cea de „zone de interese”, in care pluralurile „zone” si „interese” sunt deschise, se opun singularitatii, promoveaza o impletire de interese multilaterale. Cred ca definirile conceptuale trebuie sa fie preocupante, datorita faptului ca ele nu numai ca descriu o realitate, dar pot fi si creatoare de realitate.

Pe de alta parte, sa observam ca progresismul este noul unilateralism, crispat si inflexibil, care se zbate spasmodic-existential in propriile contradictii antagoniste, clipa cand acestea il vor arunca in agonie nefiind departe. Furia schizoida cu care progresismul respinge categoriile naturale distinctive de rasa, etnie, gen, familie, mama, tata, heterosexualitate etc face ca acesta sa traiasca in mod autist, intr-o lume grotesca, din afara Lumii Umane.

Asa-zisa „diversitate” progresista este cea mai cumplita uniformitate, iesita din mintile unor globalisti avizi de puterea totala, pe care incearca sa o obtina prin devitalizarea si deposedarea rasei umane de caracteristicile sale firesti de inteligenta si creativitate. „Progresistii” inchipuiti urmaresc sa inferiorizeze politic si biologic rasa umana, sa o transforme intr-o multime de zombi, de care sa se foloseasca ca de sclavi, apti si utili doar pentru munca, cat timp au putinta, ca animalele de povara. „Aspiratia” lor este ca minunatele caracteristici umane sa le pastreze, egoist si lacom, doar pentru ei, pentru a obtine suprematia. Globalistii sunt de fapt entitati umanoide mediocre si complexate, incapabili de competitie libera si cinstita cu oamenii. In aceasta incapacitate se afla sursa urii lor impotriva rasei umane. Este sindromul maimutei, care dupa ce a furat focul de la oameni a dat foc padurii. Maimuta doar fura si imita, fapte tangibile in politicile curente globaliste. Astfel intelegem de ce globalistii, in frunte cu marxoidismul, au facut din prometeism simbolul lor preferat. Oamenii sunt pazitorii „corolei de minuni a lumii”. Ei trebuie sa-si tina creatiile si proiectele departe de ochii acestor smintiti umanoizi, la care lacomia se identifica cu invidia.

https://adriannastase.ro/2021/07/17/luni-voi-participa-la-o-editie-speciala-la-canal-33/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: