Petrolier israelian, atacat în Marea Arabiei, în circumstanţe neclare: Caz real sau înscenat? Piraterie sau rezistenţă regională?

Petrolierul Mercer Street, administrat de baza britanică a companiei Zodiac Maritime, deţinută de un israelian, a fost atacat, joi seara, in Marea Arabiei. In atac au murit un roman si un britanic. Anuntul a fost facut de compania israeliana.

Caz real sau inscenat? Suspiciunile sunt de principiu, ca la orice anunt venit din partea globalistilor, supranumiti inselatorii lumii. Dar ele se datoreaza si unor detalii scurse, care sunt contradictorii si greu de verificat. Deocamdata, singura certitudine este ca un cetatean roman a fost ucis.

O fotografie cu un incendiu la bordul petrolierului a fost postată pe reţelele de socializare. Se zvoneste că nava ar fi fost atacată de o aeronavă fără pilot sau lovită de o rachetă. Daca oricare din ele si-a atins tinta in mod real, stricaciunile ar trebui sa fie foarte mari, cu pericol de scufundare, tinand cont si de specificul inflamabil al acestui tip de nava.

Dar nu exista niciun indiciu in acest sens. Potrivit unui comunicat ulterior, “petrolierul este din nou sub controlul echipajului şi se îndreaptă spre un port sigur, escortat de o navă americană.” Iniţial, s-a evocat un atac al piraţilor, iar apoi ca nu are legatura cu pirateria.

Cei care s-au intrebat de ce globalistilor nu li se raspunde cu aceeasi moneda ar putea sa vada in eveniment tocmai un astfel de raspuns. Dar sunt sanse minime ca ceea ce s-a comunicat ca ar fi fost un atac sa fi apartinut miscarii de rezistenta antiglobalista din Orientul Mijlociu.

Rezistenta regionala nu se identifica cu ripostele legitime ale iranienilor, cum evreii ii tot culpabilizeaza si pe ei se victimizeaza, ci este mult mai larga. Circumstantele neclare privind atacarea petrolierului israelian si absenta unor confirmari din surse independente lasa deschisa ipoteza despre posibilitatea ca acesta sa fi fost un eveniment creat.

De altfel, “ingrijorarile profunde” ale SUA si cerinta Israelului pentru un “raspuns dur” impotriva Iranului, pe care l-a acuzat de atac, sunt in nota ideologica si provocatoare obisnuita, cu tipete simulate si acuzatii nefondate. Cum un cetatean roman angajat la un patron israelian a fost omorat in timpul serviciului, trebuie urmarita activ ancheta si cerute toate probele si datele. Familia celui ucis in slujba evreilor sa fie despagubita de statul evreu.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: