Terorism israelit: Atacuri aviatice antipalestiniene

Israelul a lansat inca un atac. Tzahalul a dat noi lovituri aeriene în Fâșia Gaza/ https://www.capital.ro/armata-a-lansat-atacul-israelul-a-dat-noi-lovituri-aeriene-in-fasia-gaza.html

Statul terorist Israel, colonizator al Palestinei, a întreprins, duminica dimineata, noi lovituri aeriene asupra palestinienilor din enclava palestiniana Fâşia Gaza.

Utilizarea aviatiei impotriva populatiei civile este relativ similara folosirii de arme de nimicire in masa. Ea trebuie condamnata international cu fermitate, pentru a fi interzisa.

Sâmbătă seara, armata israeliană i-a atacat pe palestinienii care au protestat împotriva blocadei impuse de aproape 15 ani de Israel asupra enclavei palestiniene. Fasia Gaza este distrusa economic si este suprapopulata, fiind locuita de două milioane de oameni. Au fost raniti 11 palestinieni.

Din martie 2018, au loc manifestaţii săptămânale ale palestinienilor lângă bariera frontalieră, pentru sfârşitul blocadei şi “dreptul la reîntoarcere” al refugiatilor, forţaţi la exil după înfiinţarea statului Israel, în 1948.

Tzahalul, armata israeliana, se dezice de autodefinirea drept “defensiva” prin expansiune coloniala in Palestina si acaparari teritoriale de la tarile din regiune. Tzahalul ataca Hamasul, forta palestiniana de rezistenta anticoloniala.

Israelul şi Hamas s-au confruntat, în luna mai, într-un război-fulger de 11 zile, în timpul căruia 260 de palestinieni au fost ucişi de loviturile israeliene asupra Fâşiei Gaza.

Noile atacuri ale Israelului in Fasia Gaza au avut  loc dupa intalnirea, vineri, la Casa Alba, dintre presedintele american Joe Biden si premierul israelian Naftali Bennet, despre care exista suspiciunea rezonabila ca au convenit sa continue strategia terorista si coloniala in Palestina si in Orientul Mijlociu. O prima confirmare pare sa fie raidul de duminica.   

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: