Un comportament ca al unei bande de tâlhari: SUA au blocat rezervele monetare ale Afganistanului

Rusia a indemnat SUA, luni, sa deblocheze rezervele monetare ale Afganistanului, daca ii pasa cu adevarat de soarta poporului afgan/ Sursa: https://www.g4media.ro/rusia-indeamna-statele-unite-sa-deblocheze-rezervele-monetare-ale-bancii-centrale-a-afganistanului-inghetate-de-sua-dupa-ce-talibanii-au-preluat-controlul-tarii.html

Comportamentul SUA de a bloca rezervele monetare ale Afganistanului este talharesc, ca cel al undei bande de hoti internationali, care jefuiesc resursele financiare ale unui popor. Pottrivit FMI,  rezervele brute ale Băncii Centrale a Afganistanului se ridicau la sfârşitul lui aprilie la 9,4 miliarde de dolari, majoritatea acestora fiind detinute in afara tarii.

Washingtonul a anunţat că talibanii nu vor avea acces la rezervele tarii lor depuse in SUA. Rusia au indemnat luni SUA sa deblocheze aceste  rezerve monetare afgane, vitale pentru stabilizarea tarii, cu impact regional. In caz contrar, traficul ilegal de droguri şi de arme va exploda, fapt ce va fi o amenintare internationala, a tras Moscova semnalul de alarma.

“Dacă ai noştri colegi occidentali sunt ingrijorati cu adevarat de soarta poporului afgan, atunci nu trebuie să-i creeze probleme suplimentare prin îngheţarea rezervelor în aur sau devize”, a chemat la responsabilitate emisarul Rusiei pentru Afganistan, Zamir Kabulov, la Rossiya-24. Va fi absurd si condamnabil ca SUA sa schimbe un razboi cu altul impotriva Afganistanului, crimele armate cu crimele prin infometare.

 

SUA au blocat rezervele monetare ale Afganistanului. Perspective sumbre pentru situatia economico-sociala a tarii/ https://www.bursa.ro/perspective-sumbre-pentru-economia-afganistanului-69470448

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: