Cereri incredibil de tendenţioase sau rupte de realitate? Afganistanul, care va purta mult timp urmele teatrului de război, nu poate avea peste noapte “incluziune” şi “drepturile omului”

Un itinerant rabin al ipocriziei desavarsite: Antony Blinken vrea sa impuna SUA drept „etalon” de atitudine internationala fata de Afganistan

SUA continua sa ramana inchistate in logica de razboi in privinta Afganistanului, desi acesta are primul guvern de pace si in totalitate patriotic si natiocrat. Revoltator de neonest, Washingtonul continua sa ramana crispat si sa loveasca politic si diplomatic Kabulul, desi acesta a fost flexibil si a cooperat la retragerea trupelor americane.

Pentru Afganistan, razboiul de 20 de ani impotriva Globalismului a fost mai devastator decat cel al Lumii impotriva Nazismului. Daca liderii Nazisti au comparut in fata unui tribunal international pentru crime de razboi, cei Globalisti se plimba liberi prin Lume. Desi cotropitorii americani au fost alungati, SUA au tupeul colosal sa ceara afganilor liberi ce sa faca in tara lor si sa se pretinda drept “etalon” de atitudine internationala fata de acestia.

Saptamana trecuta, secretarul de stat american Antony Blinken a fost in Qatar si in Germania sa bata tobele intrigilor antiafgane. El a pretins, penibil de tendentios si rupt de realitate, “incluziune” guvernamentala si “drepturile omului” in Afganistan. Ca si cand, pentru o tara ca Afganistan, care va purta multi ani de aici incolo urmele adanci ale razboiului si ocupatiei militare lasate de SUA, ar fi posibila trecerea peste noapte la o realitate total diferita.

Nici in SUA, razboiul electoral civilo-rasist din 2020 si asaltul protestatar din acest an asupra Capitoliului nu au adus schimbari esentiale. In Afganistan, va trece mult timp, poate un deceniu, pana la o normalitate cat de cat acceptabila.

Va fi nevoie de o toleranta zero fata de coruptia inradacinata de fostul guvern afgan. Un puternic indiciu de coruptie inalta a fost gasit la resedinta fostului prim-vicepreşedinte afgan Amrullah Saleh din provincia Panjshir, unde talibanii au descoperit 6,5 milioane de dolari şi lingouri de aur. De asemenea, riscurile terorismului Globalist, reprezentat de nuclee si celule implantate inainte de retragere, sunt inca foarte mari. Nu este exclus, daca stabilizarea interna o va impune, sa fi declarata legea martiala. Şi Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a turuit, luni, straina de necesitatile reale ale etapei si de cele specifice din Afganistan, despre “lipsa de diversitate” a guvernului talibanilor, “drepturile femeilor” şi reprimarea “dizidentilor”. Vorba proverbului “După război mulţi viteji se arată”. Afganistanul post-razboi nu duce lipsa de ridicoli pomanagii ai guvernarii si de absurzi dizidenti ai pacii.    

Mullah Mohammad Hassan Akhund, noul premier al Afganistanului/ Hepta
Peste 6 milioane de dolari si lingouri de aur, gasite in casa fugarului Saleh, fost prim-vicepresedinte/ Twitter
Riscurile de securitate raman ridicate in Afganistan
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a lansat un apel urgent la ajutor umanitar pentru Afganistanul post-razboi
Razboiul SUA de 20 de ani impotriva afganilor a adus foamete si saracie: Țările donatoare de la conferința organizată de ONU la Geneva au promis peste 1 miliard de dolari pentru Afganistan

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: