Pacificul de Vest: Coreea de Nord și-a consolidat forțele de reacție strategică cu o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune

Sursa: https://www.agerpres.ro/politica-externa/2021/09/13/coreea-de-nord-a-testat-cu-succes-o-noua-racheta-de-croaziera-cu-raza-lunga-de-actiune-media–778250

Sambata si duminica a fost inregistrata o noua crestere a obstacolului racheto-nuclear din Pacificul de Vest in calea ambitiilor expansioniste ale Globalismului.

Prin tiruri efectuate in cele doua zile la rand asupra unei tinte aflate la 1.500 kilometri, Coreea de Nord a testat cu succes o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune.

Tirurile de validare a noului tip de racheta au avut loc în prezenţa unor înalţi oficiali nord-coreeni, potrivit surselor mass-media din Coreea de Nord.

Omologarea noii rachete balistice cu raza lunga de actiune, capabile să atingă teritoriul SUA, a consolidat semnificativ forțele de reacție strategică ale Coreei de Nord.

Presedintele SUA Joe Biden, aflat sub un val urias de critici pentru fuga dezastruoasa a trupelor americane din Afganistan, nu a comentat performanta militara nord-coreeana.

Doar Pentagonul s-a referit, duminica, la intarirea nord-coreeana a zidului de otel din Pacificul de Vest, afirmand ca noul test reprezintă “ameninţări” pentru vecinii săi.

Prin denumirea de “Comandament american pentru zona Indo-Pacific”, SUA urmaresc sa induca perceptia de monopol militar asupra celor doua oceane si a zonei Asia-Pacific.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: