Cultul genealogic al personalității face rău SUA

Prima Doamna a SUA Jill Biden

Occidentul a criticat foarte virulent implicarea sotiilor fostilor presedinti comunisti in viata politica a fostelor tari comuniste est-europene, ca un cult conjugal al personalitatii. Aceste critici occidentale au avut efect. Liderii comunisti au tinut cont de ele, cu mult timp inainte de prabusirea regimurilor comuniste. Exceptie a facut fostul lider comunist roman Nicolae Ceausescu.

Dupa revolutiile anticomuniste din 1989, in democratiile din Europa de Est se fuge ca dracul de tamaie de secondarea politica a sefilor de stat sau de guvern de catre sotiile acestora. Acest lucru nu se intampla nici chiar in Europa de Vest, sotiile liderilor vazandu-si de profesia civila si de viata privata. Cu totul altfel stau lucrurile in SUA. Inventarea titlului de “Prima Doamna” pentru sotia presedintelui american a fost o manevra abila pentru cultul mascat al personalitatii acesteia si a cuplului conjugal.

Cum presedintii americani sunt selectati, cu mult timp inainte de a ocupa pozitia de la Casa Alba, dupa linia sangelui cu ascendenta globalista, iar sotiile lor sunt de regula din acelasi cerc etno-rasial inchis, se poate sustine, documentat istoric, ca in SUA exista un cult genealogic al personalitatii, care ii face foarte rau. Prinţul britanic Harry, care este un alt exemplu Globalist de cult ereditar al personalitatii, şi Prima Doamnă a SUA Jill Biden au adus, luni, un omagiu răniţilor de război americani în cursul unei ceremonii virtuale pentru Warrior Games, o competiţie sportivă organizată pentru soldaţii răniţi, anulată anul acesta din cauza pandemiei de COVID -19. Ambele persoane nu au o autoritate deontica, proprie functiei politice in acest caz, cum ar fi meritat omagierea militarilor americani raniti in razboi. Dar ele au fost impinse in fata in virtutea unor titluri atribuite, care nu au o incarcatura politica reala, nu au fost votate de nimeni, ci exalta un  cult genealogic al personalitatii, conjugal intr-un caz si ereditar in celalalt.

 

Printul britanic Harry

Sursa: https://www.dcnews.ro/printul-harry-si-prima-doamna-a-sua-jill-biden-omagiu-ranitilor-de-razboi-americani_837418.html

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: