Mein Kampf-ul timpuriu: Manifestul Comunist

Aceiasi bani blestemati au finantat si comunismul si nazismul. Poate ca cel mai puternic si denuntator indiciu al  acestei surse comune de finantare se afla in faptul ca celor doua tipuri de totalitarisme le-a fost specific un acelasi subconstient politic si ideologic, in care a pulsat freudian propensiunea maligna pentru crize majore si control global.

Intre Marx si Hitler exista o similaritate, inca nedecodificata oficial, in privinta teoretizarii terorii tintite asupra proprietatii private si a agentilor specifici ai marelui capital financiar. Din acest punct de vedere, “Manifestul Partidului Comunist”, scris de Marx si Engels in 1848, a fost o prefigurare a intolerantei si terorii din “Mein Kampf”, scrisa de Hitler in doua parti, in 1925 si in 1926. În cele două volume ale “Mein Kampf”, dictatorul nazist de mai târziu si-a expus, in extenso si cu o acuratete infricosatoare, ideologia politică şi planurile pentru o “nouă ordine”, tot asa cum, ce-i drept mai succint si sofisticat, era profetit in “Manifestul Partidului Comunist”. La sfârşitul celui de-al doilea război mondial, existau in lume peste zece milioane de exemplare ale scrierii “Mein Kampf” a lui Adolf Hitler.

Leninismul a aplicat doua corectii esentiale marxismului, referitoare la posibilitatea victoriei revolutiei comuniste intr-o tara saraca (Rusia-1917 si China-1949) si la reabilitarea limitata a proprietatii private, prin acceptarea unui compromis cu economia de piata (NEP, 1921). Volens nolens, confirmarile postume, chiar daca tarzii – dupa 1991 in Rusia si mai ales cele din China de azi, o tara fosta deasemenea saraca -, l-au facut intr-un fel genial pe Lenin.

https://www.contributors.ro/problemele-leninismului-totalitarism-si-violenta-revolutionara/

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: