Relaţiile evreo-arabe: Returnare contra normalizare

https://www.ziarulprofit.ro/index.php/jared-kushner-la-ierusalim-pentru-lansarea-unui-grup-de-interese-dedicat-normalizarii-relatiilor-cu-israelul/

Jared Kushner, ginerele şi fost consilier al ex-preşedintelui american Donald Trump, a fost  la Ierusalim, luni, pentru lansarea în parlamentul israelian a unui grup de presiune si influenţă destinat sa extinda “acordurile abrahamice” dintre Israel si tari arabe.

Expresia “acorduri abrahamice” este una de pretiozitate geopolitica a iudaistilor, prin care desemneaza un produs de manipulare neagra, aducatoare de rau existential pentru natiunea araba asupra careia ei o proiecteaza, in special prin preluarea controlului.

“Acordurile abrahamice” au fost un rezultat al diplomatiei coercitive americane a fostului secretar de stat Mike Pompeo, in timpul administratiei Trump, in baza carora cateva state arabe – EAU, Bahrain, Sudan, Maroc – şi-au normalizat relaţiile cu Israelul.  Insa dincolo de cuvinte, “acordurile abrahamice”, operate de evrei, sunt ca un belciug pus in nas cuiva, de care acesta este purtat fara putinta de a se impotrivi. Inselatorii vor sa-i castige la belciugele abrahamice si pe altii, prin extinderea campaniei de influenta.

Este semnificativa manipularea de tip “programare predictiva” lansata cu acest prilej de Kushner, care a susţinut că cele cateva acorduri de normalizare ar fi creat “un nou model” în regiune, cu “consecinţe multe şi diferite”, în funcţie de ce vor decide liderii.

O alta mostra de manipulare, de aceasta data de tip orwellian, in care razboiul inseamna “pace”, cu care evreii incearca sa colonizeze mentalurile colective ale arabilor si  natiunilor, a avut loc in aceeasi zi cu activarea operatiunii maligne de influentare “abrahamica”.  Separat, mai mulţi foşti înalţi oficiali ai fostei administraţii Donald Trump, inclusiv fostul secretar de stat Mike Pompeo şi fostul secretar al trezoreriei Steven Mnuchin, au fost prezenţi luni la Ierusalim pentru inaugurarea unui asa-zis “Centru pentru pace” de către fostul ambasador american în Israel, David Friedman.  

Liderii arabi vor fi tintele agresivului grup de interese evreiesti, dar noua lor campanie de influenta are loc intr-un context de schimbare inversa celei trambitate de Kushner. Esecul iudaistilor in emiratul islamic afgan si afirmarea in crestere a unei noi abordari privind anexiunile si colonizarile evreiesti reconfigureaza o noua solidaritate araba si internationala in apararea dreptului international si impotriva dusmanilor acestuia.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, a acordat Israelului un an pentru a se retrage din teritoriile palestiniene ocupate, ameninţând că, altfel, nu va mai recunoaşte statul evreu în graniţele din 1967. În discursul virtual adresat Adunării Generale a ONU, liderul palestinian a solicitat încă o dată secretarului general Antonio Guterres să convoace o conferinţă de pace internaţională.

Depunctari drastice ale credibilitatii Israelului, care se manifesta ca factor major al instabilitatii si insecuritatatii in Orientul Mijlociu, sunt date de atacurile sale teroriste repetate in Siria, amenintarile bombastice cu razboi la adresa Iranului si refuzul sfidator de a retroceda teritoriul sirian Platoul Golan, ocupat dupa războiul din 1967.    

Pe aceste baze unilaterale evreiesti, care lezeaza agresiv multilateralismul si sunt lipsite de orice legitimitate, se substantiaza o noua paradigma privind viitorul securitatii si stabilitatii regionale, definibila ca returnare contra normalizare. Ea priveste returnarea de catre evrei a teritoriilor arabe pe care le-au acaparat si colonizat ilegal, ca unica si legitima cale de normalizare a relatiilor statelor arabe cu statul evreu.

 

https://www.g4media.ro/israelul-avertizeaza-washingtonul-ca-isi-rezerva-dreptul-de-a-recurge-la-forta-impotriva-iranului.html

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: