Pentru o Ligă Antidefăimare: Ignominia “Marele Alb”

Intrebarea nu ar fi retorica daca nu ar fi tendentioasa. Legatura cauzala dintre opiniile extreme ale autorului si laicitatea statului roman e ca cea dintre sula si prefectura.

In ciuda abtibildurilor literaturizante lipite pe text, acesta din urma e crispat. Nu e o aluzie, ci o relevare a caracterului sau fortat, ca o felie amara de propaganda ateista si persecutoare a religiei acestui popor si acestei tari, care e la fel de specifica si suverana ca legea pamantului (locului), care trebuie respectata de oricine si oriunde in lume.

Nu cred ca aceasta idiosincrazie religioasa are legatura cu comunismul national romanesc, de dupa 1960, cand s-a nascut dl Vlad Zografi, ci mai degraba cu comunismul internationalist din obsedantul deceniu ’50, cand clerul crestin ortodox a fost inspaimantator de persecutat.

Dupa Marea Epurare (Marea Teroare) impotriva elitei religioase si culturale romanesti din acel deceniu negru, persecutia a disparut, in urma amnistiei politice generale, care includea si preotii. A continuat doar ateismul sistemic, pana la revolutie. Dar apoi ateismul a revenit, impreuna cu persecutia, ambele emanate de noul cerc politic, dupa ce am “intrat” in Occident. Este ciudata genealogia prin care acel spirit persecutor s-a transmis pana in zilele noastre, semn ca el doar a mocnit si nu a fost niciodata stins.

Nu se poate nega posibilitatea sau probabilitatea ca in aparatul tehnico-financiar civil sau laic, manuitor de conturi si materiale pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului, sa se insinueze coruptia, care-si are si ea un loc rezervat si intangibil la masa “democratiei liberale”. Ca toate relele de altfel, pentru a nu fi “discriminate”.

In fond, nicio categorie sociala nu este mai buna sau mai rea decat ansamblul societatii capitaliste, de sorginte occidentala, pe a carei cale am fost literalmente impinsi – fara sa fi fost intrebati si la fel de brutal ca pe fosta cale comunista – si de a carei criza se vede cu ochiul liber ca ne-am contaminat. Dar a face liderului spiritual al neamului romanesc un proces de intentie agresiv, prin care este etichetat insultator cu expresia zootehnica “Marele Alb”, este monstruos si inacceptabil, o actiune de ultraj infra (infra-actiune) sau subliminala, pentru care altii au ligi antidefaimare foarte vocale si rezolute.

Biserica este o institutie a moralei, impotriva alienarii si ratacirii, a sufletului caruia aceasta ii daruieste busola Binelui, fara de care s-ar pierde, ar pica in capcanele Raului. Ei nu i se poate pretinde sa repete sloganurile si temele politice ale vaccinarii obligatorii, mai ales ca este si controversata, inclusiv stiintific – a se vedea denunturi ale unor oameni de stiinta si medici renumiti -, fara riscul ca ea insasi sa devina politica. Mai e vorba si de sursa vaccinului. 

Cat priveste “problema studierii religiei in scoala”, se omite cu buna stiinta si in mod inadmisibil esentialul, faptul ca suntem o tara crestina, intr-o Europa crestina. Punct! Suntem o tara a crucii si icoanei, tot asa cum statul israelian este unul al menorei si mezuzei. Nici macar un idiot util nu ar putea nega sau pune in discutie aceste lucruri.

Sa ne clarificam: A fi un popor crestin nu inseamna ca statul nu este laic. Religia este partea fundamentala a culturii, ale carei valori se invata in scoala si se practica toata viata. Valorile, care determina normele, sunt samburele religiei, din care vor incolti toate generatiile viitoare.

Credinta copiilor romani este si trebuie sa fie credinta parintilor si strabunilor, ca o datorie sacra pentru mareata mostenire lasata. De la inaintasi li se trag viata, neamul si libertatea tuturor celor prezenti si viitori. Mosii si stramosii au dat identitate si continuitate poporului roman, pe care acesta este imperios necesar sa le augmenteze si conserve si in viitor, prin toate institutiile statalitatii, care alcatuiesc caminul national, in pofida tuturor vitregiilor istoriei.

Pe de alta parte, este iritant sa constati cum omul ortodox si credinta sa sunt puse sub o lupa deformatoare, intr-un insectar sau pe o masa de operatie, ca pentru o revoltatoare vivisectie. Nu poti sa nu reflectezi asupra unor posibile mobiluri ingrijoratoare ale unei asemenea preocupari “existentiale”, care in mod vadit sunt excesive si pline de intentie.

Resuscitarea lui Darwin?! Locul lui, dar si al celorlalti “societalisti regalisti”, care au fost chemati sa deschida calea Imperiului, tintind religiile si monarhiile – desi, culmea ipocriziei, Imperiul si-a pastrat drept cap un monarh! -, este intr-un muzeu al manipularii “stiintifice”, nascuta pe la mijlocul secolului XVII. Pe cei care cred ca nu au in ei scanteia divinitatii, ci gena de maimuta, n-avem decat sa-i lasam sa creada ca se trag din maimute, dar nu si sa se comporte ca maimutele, confundand lumea cu jungla!

Cu regret si compasiune fata de risipa inutila de imaginatie si cuvinte in a descrie cele trei asa-zise atitudini sau categorii si a le sorta binar ca majoritate sau minoritate, as indrazni sa observ ca este ocultata sau ignorata o a treia caracteristica, care este unica, aproape de maximum maximorum, relativizand orice alte fragmentari, naturale sau artificiale. Ea se refera  la realitatea ca romanii sunt crestini intr-o majoritate ultra-covarsitoare, aproape de totalul demografic, in proportie de peste 90%. Care este semnificatia acestui lucru aflam de la poetul Vergilius (70 î.Hr. – 19 î.Hr.) si de la Sfantul Augustin (354 AD – 430 AD): “E Pluribus Unum” („Unul Din Mulți”), latinism imitat si pe sigiliile SUA, o referire la integrarea celor 13 colonii într-o singură țară.         

https://www.contributors.ro/suntem-un-stat-laic/                   

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: