“Global Britain”: Londra reînvie tentaţia brună faţă de Ucraina, poartă a Europei Orientale spre Rusia

Insipida Liz Truss, cea mai noua achizitie diplomatica a premierului Marii Britanii, Boris Johnson, care a infipt-o in pozitia de ministru de externe, n-a avut nimic mai bun de facut, miercuri, decat sa “avertizeze” provocator Rusia că ar face “o mare greşeală” dacă ar apara populatia rusa majoritara din Donbass (Ucraina) de atacurile Kievului.

Truss a afirmat ca Londra – al carei vis de metropola coloniala a fost exaltat de Boris Johnson cu expresia “Global Britain”, prin care considera capitala Regatului Unit drept capul Imperiului Britanic, in re-expansiune -, colaborează strâns cu aliaţii săi din NATO, dar si direct cu Kievul, pentru a sprijini Ucraina impotriva unei ipotetice “invazii” a Rusiei.

Marea Britanie incearca sa reinvie tentatia bruna, din invazia declansata de nazisti in 1941 in spatiul slav, care a inceput cu cotropirea celui ucrainean. Tinta comuna a globalistilor britanici si americani, in conjugare cu NATO, este de a controla geopolitic si cvasicolonial Ucraina, care este o poarta a Europei Orientale spre Rusia. Marea Britanie este o tara terta, ca si SUA, straina de regiunea Europei de Est si a Marii Negre. Este inacceptabil sa se permita ca aventurierii outsideri regionali sa-si proiecteze in regiune influenta si destabilizarea, in scopuri ostile, de vasalizare. Solidaritatea regionala si identitatea euro-pontica trebuie sa faca corp comun, sa respinga determinat ingerintele extraregionale.   

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: