Don’t Look United States: Despre simetria disocierii euro-atlantice și complementaritatea euro-rusă

SUA preseaza spre razboi: Ucraina: Primul transport militar din pachetul de asistenţă american de 200 milioane de dolari a sosit la Kiev

SUA s-au disociat de Europa in cel putin doua situatii majore, daca este sa luam in calcul fie si numai memoria actuala si foarte recenta. Washingtonul s-a disociat de Bruxelles cand a incheiat pactul AUKUS si cand le-a refuzat europenilor dreptul legitim de participare comuna, euro-atlantica, la negocierile SUA cu Rusia, de la Geneva, pe tema Ucrainei si garantiilor de securitate, cerute de Moscova. O disociere in materie de securitate europeana a Uniunii Europene de Statele Unite ar fi o simetrie ce ar inchide cercul.

Din punct de vedere al securitatii continentului european, complementaritatea de securitate dintre rusi si europeni apare ca fiind cea mai naturala si de drept posibila, fara niciun sambure rational de adversitate. Complementaritatea de securitate euro-rusa rezulta din obligatiile reciproce ale celor doua parti privind Casa Comuna Europeana. Aceasta complementaritate a intereselor de securitate ale Uniunii Europene si Federatiei Rusie este blurata de Statele Unite, pentru ca globalistii sa se anchilozeze intr-o perimata sfera de influenta, care nu-si mai are locul pe continentul european si nici in lumea actuala si viitoare.

SUA, impreuna cu ceilalti promotori sau acoliti ai globalismului (Israel, Marea Britanie, Canada), sunt adevaratul pericol pentru securitatea regionala si mondiala. Finanțatorii celor două războaie mondiale, care au distrus Rusia și Europa, finanțează, de această dată, războiul din Ucraina. Dar cel putin acum ii stim. A se vedea diplomatia globalista a razboiului, impachetata amagitor ca fiind a “pacii”, si armele cu care aprovizioneaza Ucraina. Primul transport militar al SUA din pachetul de asistenţă de 200 milioane de dolari, autorizat de Joe Biden luna trecuta, a sosit la Kiev, a anuntat, sambata, ambasada americana.

Tipetele histrionice ale inselatorilor jidovi privind “invadarea” Ucrainei de catre Rusia sunt pentru a abate atentia de la expansiunea SUA in Est, unde val dupa val isi extind imperiul cu noi colonii. Ele sunt un indemn manipulator adresat natiunilor sa nu priveasca la globalisti, care le aduc sclavia si pieirea, ci la Rusia, care s-a regenerat democratic, umanist si pacifist dupa eliberarea de iudeo-comunism. Intriga globalista privind Rusia este relativ similara, cauzal si ca urmari, celei dintr-un recent film al regizorului american Adam McKay, in care simbolic se cerea populatiei sa nu priveasca in sus – Don’t Look Up! – pentru a nu vedea apropierea unei comete ucigase care avea sa distruga toate ființele vii de pe Pământ.

In noile prefigurari ale ordinii de securitate europene si ale inarmarii strategice europene, incluzand intre altele consolidarea flancului estic al NATO cu trupe si armament din Franta, potrivit anuntului facut de presedintele francez Emmanuel Macron, salutat de presedintele roman Klaus Iohannis, dar si al cerintei exprese a Rusiei ca NATO sa se retraga din Romania si Bulgaria, se poate admite ca exista o oportunitate rationala pentru dezantagonizare in spatiul pontic si est-european, prin complementaritatea de securitate euro-rusa. E previzibil ca dezescaladarea este dificila fara dezantagonizare. In aceasta eventuala situatie, nu NATO, ci SUA trebuie sa se retraga din Romania, in cadrul garantiilor de securitate cerute Statelor Unite de catre Rusia. Un paneuropenism al NATO, cel putin selectiv, in tari controversate,  induce o alta perceptie de securitate, o garantie mult mai buna decat un NATO compozit cu trupe non-europene. In Romania, inlocuirea trupelor SUA cu trupe din tari membre NATO care sunt si membre ale UE nu ar mai zgaria atat de dureros, cu radacini in al doilea razboi mondial, sensibilitatile de securitate ale Rusiei.

 

SUA isi creeaza un debuseu alimentand cu arme conflictul din Ucraina

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: