Europa si Rusia: Crestinismul, fundament si busola comune, in relatiile de securitate euro-ruse

Preambul: Da, Rusia ne poate sfarama, daca o vom provoca. Cum, rau condusi sau sfatuiti, am mai facut-o si altadata, in prebelic si postbelic. A se vedea regimurile carlist si ceausist. Dar Rusia ne si poate apara, daca din credinta crestin-ortodoxa comuna vom face cea mai puternica legatura, care sa ne solidarizeze indestructibil.

Excelenta selectie! Ea este, neindoielnic, rezultatul unui spirit patrunzator, de care avem o nevoie vitala, in aceste vremuri tulburi. In confuzia geopolitica, care sufla ca un vant rece dinspre balta si canal, in care fratii si apropiatii ne sunt prezentati ca dusmani si veneticii care ne planuiesc raul ne asurzesc inselator ca ne sunt aliati, documentul de fata, cu cugetarile lui Ion C. Bratianu, ne da adevarata cheie de conduita in complicatul mediu din vecinatate si european.

In pamanturile europene si in cele rusesti, globalistii au aruncat in mod rau intentionat semintele vrajbei si dezbinarii, prin cele doua razboaie mondiale, pe care le-au finantat. Sechelele europene si rusesti, acumulate istoric dupa 1914, trebuie rezolvate impreuna de catre crestinii europeni si crestinii rusi, inclusiv prin aplicarea comuna a chirurgiei geopolitice asupra unor parti artificiale si bolnave.

Romani si rusi, romani si europeni, europeni si rusi, toti suntem crestini, toti suntem frati intru credinta si cruce, avem aceleasi valori crestine, intre care iubirea de oameni si respectul fata de viata sunt cardinale. Suntem diferiti ca tari si natiuni, dar nu va fi problema pe care sa nu o putem rezolva, intr-o nota de echilibru si avantaj reciproc, daca suntem uniti si solidari pe baze crestine. Crestinismul trebuie sa ne fie fundatie si busola, pe care sa construim si care sa ne orienteze pe toti, europeni si rusi. Securitar, Europa si Rusia sa fie umar la umar si sa se coordoneze.

https://adriannastase.ro/2022/01/24/ion-c-bratianu/

 

Din cugetarile lui Ion C. Bratianu, culese de Pamfil C. Georgian, in cartea „Pietre de granit la temelia Romaniei”, Cartea Romaneasca, Bucuresti, 1941, apud Adrian Nastase, blogul personal, sursa: https://adriannastase.ro/2022/01/24/ion-c-bratianu/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: