Presedintele de tip “sumo” si imposibila imaculare

Domnule Ring, va salut reimprospatarea juridica, pe baze constitutionale, pe care o aduceti in discutie. In opinia mea, si nu numai, profesorul de drept international Adrian Nastase a fost supus unor nedreptati ingrozitoare. Sper insa ca ele sa cada, la urmatoarele alegeri prezidentiale, precum un castel construit pe nisip. Ar fi un efect implacabil al inexorabilei legi cosmice a actiunii si reactiunii, pe care oamenii, ca pamanteni, nu o pot controla.

Totusi, cred ca acelasi lucru se incearca, acum, cu fostul sef de stat Traian Basescu. Ma refer la actul ICCJ, nedemn prin incarcatura sa politica, care a declansat vanatoarea de vrajitoare si l-a bagat in spital pe Basescu. Este revoltator sa schimbi ocaua, cu efecte juridice executive, pentru a judeca fapte din trecut. Este ca si cum l-am dezgropa pe fostul rege Carol II si l-am pune pe scaunul electric, din cauza dezmembrarii Romaniei, in 1940.

In opinia mea, un presedinte de tara trebuie sa fie uns cu toate alifiile, care sa-l faca alunecos, precum un luptator de sumo. El trebuie sa intre cu curaj pe terenul cu mocirla al raului, pentru a-l confrunta si anihila. Dar daca vrea sa ramana imaculat, va pierde lupta, iar tara va pierde o data cu el. Spun acest lucru cu speranta ca evenimentele din 1989, cat si cele care au urmat, pana azi, ne-au alfabetizat in materie de liderologie si imunizat, cat de cat, la epidemia de manipulare. Am avut experienta nefasta a unui lider extrem de onest, care a sfarsit nemeritat la Targoviste, desi nu a fost un Truman atomic sau un Bush ultra-belicos. Cred ca trebuie sa ne aparam si promovam liderii patrioti, pe care ii percepm cu inima, care nu ne insala. Istoria e un continuum, in pofida celor care vor sa o faramiteze.

[Pentru neuitare: “Scrisori din Est: Războiul globaliştilor pentru palestinizarea ucrainenilor” (37). Sambata, 26 martie 2022]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: