Teodor Baconschi, un convertit la globalism? Unionismul este rău pentru că „alimentează filo-rusismul” și este un „paravan pentru mafii”!

Sursa: https://flux24.ro/fostul-ministru-de-externe-teodor-baconschi-unionismul-a-alimentat-atat-anti-romanismul-cat-si-filo-rusismul-in-moldova-si-a-fost-adesea-paravanul-ideal-pentru-mafii/

Reunificarea romanilor, prin revenirea la patria mama a teritoriilor romanesti, smulse ultimativ Romaniei, ca urmare a pactului nazisto-sovietic de acum aproape 83 de ani, este o aspiratie existentiala nationala, care are ardenta celei privind marea unire, infaptuita in urma cu aproape 104 ani.

De pe aceasta baza aspirationala romaneasca, recladita pe idealurile revolutiei din 1989, o postare pe Facebook despre unionism, apartinand lui Teodor Baconschi, fost ministru de externe al Romaniei (este pur si simplu sideranta. Omul nu traieste aspiratia reintregirii nationale. Dimpotriva, il lasa rece. Este un convertit la globalism?!

„Evrika! Am aflat cauza filo-rusismului si a mafiilor! Este Ideea Unionista!”, da semne de subita si grandilocventa iluminare fostul inalt demnitar roman. Ca ex-diplomat, Baconschi isi voaleaza cu grija anti-unionismul, punandu-i in spate povara unei false cauzalitati, pentru a-l trage in jos. El afirma ca partidele pro-unioniste sunt „agresive” si induce ideea ca unionismul este rau, deoarece alimenteaza filo-rusismul si este un paravan pentru mafii. Pe fond, Baconschi isi asuma pozitia de principiu a globalismului – nicio natiune scindata sa nu se refaca (v. natiunile coreeana, irlandeza etc), numai globalismul sa creasca, pe seama slabirii tuturor.

Lasă un comentariu