Clandestina vizită americană la Kiev se confirmă: Blinken şi Austin au sosit şi au plecat ca răufăcătorii

Foto: (c) UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE/EPA

Vizita clandestina la Kiev a secretarului de stat american Antony Blinken si a secretarului american al apararii Lloyd Austin se confirma. Despre vizita s-a crezut ore in sir ca nu a avut loc. Cauza a fost ca cei doi oficiali s-au ferit de ochii lumii, ei au sosit si au plecat in ascuns, precum raufacatorii.

Din motive de securitate de razboi, această vizită americana la Kiev a fost învăluită într-o clandestinitate strictă. Vizita a fost confirmată de Washington doar după ieşirea lui Lloyd Austin şi Antony Blinken de pe teritoriul ucrainean. Secretul a fost însă dezvăluit – probabil din motive de lauda, desi uneori poate costa foarte mult –  de insusi preşedintele Zelenski, sâmbătă, apoi de alti responsabili ucraineni, care duminică au confirmat prezenţa celor doi miniştri americani.

Antony Blinken şi Lloyd Austin au discutat cu presa doar luni dimineaţă, după o lungă călătorie cu trenul, din Polonia pana in capitala Ucrainei. Ei au plecat tot in ascuns, pe acelasi traseu si cu aceleasi mijloace pe care le-au folosit la venire. Vizita americana a fost una raufacatoare, de atatare si mai mare a valvataii razboiului, scop demonstrat de preeminenta sefului Pentagonului, comparativ cu seful diplomatiei SUA.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: