Dacă ONU ar fi condamnat la fel de virulent războaiele Statelor Unite şi expansiunea NATO, campania Rusiei în Ucraina nu ar fi existat

Nu cred ca au fost prea multe cazuri, s-ar putea sa nu fi fost niciunul, in care secretarul general al ONU sa fi fost intr-un teatru de razboi si sa fi vizitat ambele parti beligerante.

După o vizită, marţi, la Moscova, unde a avut o întrevedere cu preşedintele rus Vladimir Putin, secretarul general al ONU, Antonio Guterres,  a sosit în Ucraina, miercuri seara.

Antonio Guterres a vizitat, joi, Borodianka, una dintre localităţile din apropierea Kievului unde ucrainenii îi acuză pe ruşi că au comis abuzuri în perioada în care au ocupat regiunea, în martie. „Războiul este o absurditate în secolul al XXI-lea, niciun război nu poate fi acceptat în secolul al XXI-lea”, a declarat Guterres jurnalistilor, în faţa unor case în ruine, însoţit de militari ucraineni şi responsabili locali.

Dar suita de razboaie ale SUA si expansiunea sistematica a NATO in Est sunt tot fapte condamnabile din secolul XXI, de dinaintea razboiului din Ucraina, fata de care ONU nu a fost la fel de virulent. Daca Natiunile Unite nu ar fi utilizat dublul standard, campania Rusiei in Ucraina nu ar fi existat.

Acest dublu standard, care de fapt este al pentagonalei nucleare din Consiliul de Securitate, aduce puternic in atentie necesitatea reformei ONU, in care in Consiliul de Securitate sa fie incluse ca membre permanente si alte tari.

Probabil ca o Germanie care a cunoscut ororile nazismului, finantat si inarmat de unii occidentali, si o Indie care a fost marcata de atrocitatile colonialismului britanic, ar fi fost voci care ar fi denuntat si blocat prin veto dublul standard.

Antonio Guterres s-a deplasat apoi la Bucea, de lângă Kiev, unde Moscova este acuzată că a comis crime de război. De la Bucea, el a îndemnat Moscova „să accepte să coopereze” cu ancheta Curţii Penale Internaţionale (CPI) asupra unor posibile crime de război comise în Ucraina. Desigur, dar nu cu procurori globalisti, caz care ar fi sinonim cu anchetarea de catre lupi a sfasierii unor oi de catre o haita de pradatori. Guterres urmează să aibă o întrevedere cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, joi după-amiază, la Kiev.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: