O nouă stratagemă de scăpare, testată de neonaziştii încercuiţi de ruşi la Azovstal: Invocarea evacuării de tip Dunkerque. Sunt puşcaşi britanici în încercuire?!

Militarii ucraineni care sunt asediaţi de trupele ruse în oţelăria Azovstal, din oraşul Mariupol, au cerut să fie evacuaţi potrivit modelului Dunkerque (Franta, 1940).

Cererea lor este o stratagema hilara pentru situatia de razboi fara iesire in care se afla, doar cu sansa de a se preda. Ea poate fi si un indiciu ca printre ei se afla si puscasi britanici, care le-au si sugerat „extractia” de tip Dunkerque, descrisa propagandistic in manualele de razboi britanice.

De aceea este foarte important de aflat cine si cati sunt in realitate cei prinsi in punga din Mariupol. Elucidarea va veni doar in urma predarii acestora. Legile razboiului interzic sa-ti lasi dusmanul prins in incercuire sau in ambuscada sa plece pur si simplu, fara sa se predea. Ar fi tradare. Eliberarea si schimbul de prizonieri, dupa predare.

Judecand dupa insistenta apelurilor si tertipurilor de a-si salva pielea, militarii ucraineni si cei straini par speriati de perspectiva de a le ramane oasele prin buncarele sovietice de sub uzina Azovstal. Mai ales posibilii britanici, care daca se predau vor ramane cu buza umflata, fara banii promisi.

Evacuarea britanica de la Dunkerque a fost posibila printr-un soi de complicitate misterioasa intre Hitler si Churchill. Motivul real pentru care Hitler a decis ca blindatele germane să-și oprească înaintarea este încă o problemă cercetată.

Pauza ciudata oferita de germani le-a acordat britanicilor timp pentru evacuare, prin sacrificarea fortelor franceze si belgiene, ramase sa acopere extractia, dar care in cele din urma au fost nevoite sa se predea. O alta ciudatenie, au scapat britanicii, dar nu si francezii si belgienii!

Oricum, Vladimir Putin nu ii va permite lui Volodimir Zelenski sa-si evacueze militarii ucraineni si combatantii straini din incercuirea rusa. Unica optiune militara, legala si morala in caz de incercuire este ca incercuitii sa se predea.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: