Fraternitate eterna: Semnarea tratatului de pace ruso-ucrainean sub patronajul simbolic al lui Ruric

Serghei Lavrov: „În prezent, delegaţiile rusă şi ucraineană discută de fapt zilnic prin videoconferinţă un draft de posibil tratat” / HotNews.ro / Mikhail Metzel / TASS / Profimedia Images

Cat de aproape este un acord de pace intre Rusia si Ucraina? O idee despre un posibil raspuns o putem afla in doua evenimente diplomatice care au avut loc in aceeasi zi.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat, sambata, ca „În prezent, delegaţiile rusă şi ucraineană discută de fapt zilnic prin videoconferinţă un draft de posibil tratat”.

Pe de alta parte, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei turce, Ibrahim Kalin, s-a întâlnit, sâmbătă, la Kiev, cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, potrivit anuntului ucrainean.

S-ar putea spune ca, in ciuda razboiului informational, care isi vede netulburat de rol, exista o preocupare bilaterala si regionala ca razboiul cald sa i-a sfarsit cat mai repede.

Pentru ca pacea si fraternitatea dintre rusi si ucraineni sa fie eterne, ar trebui ca acordul lor de pace sa fie semnat sub patronajul simbolic al lui Ruric, pariarhul comun, fondator al Rusiei Kievene. Un acord ruricic al acestor slavi rasariteni le va exprima atat descendenta comuna, cat si viitorul comun. Ruricismul este cheia de bolta a securitatii si propsperitatii rusilor si ucrainenilor, un drept la memorie, la neuitare.

 

Sursa info si foto: Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei turce s-a întâlnit cu Zelenski la Kiev

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: