Jill Biden, o mica incursiune surpriză în Ucraina: Un test de reactivitate, pentru o vizita a lui Joe Biden?

Jill Biden, întâmpinată de Olena Zelenska în Ucraina /Foto: Susan Walsh / AP – The Associated Press / Profimedia

Jill Biden, sotia presedintelui SUA, Joe Biden, a practicat si ea sportul oficialilor americani de a face vizite neanuntate in Ucraina. Ea a făcut o mica incursiune, duminică după-amiază, în vestul Ucrainei, unde s-a întâlnit cu Olena Zelenska, soția președintelui Ucrainei, Volodomir Zelenski.

Intalnirea a avut loc intr-o scoala din orasul ucrainean Ujhorod, aflat la circa 10 minute de mers cu mașina de granița cu Slovacia. Stirea a devenit publica dupa terminarea vizitei, fiind anuntata de presa americană. „Am vrut să vin aici de Ziua Mamei” – sărbătorită în SUA în a doua duminică a lunii mai -, le-a spus Jill Biden jurnaliștilor. „Am considerat important să arăt poporului ucrainean că Statele Unite îi sunt alături, că acest război brutal trebuie să înceteze”.

Adevarul e ca razboiul pe care SUA il numesc „brutal”, in ciuda faptului ca nu exista razboaie amabile, delicate sau politicoase, a fost cautat cu lumanarea de Casa Alba, care i-a refuzat Rusiei garantiile de securitate solicitate, de a i se retrage de la granite amenintarea militara reprezentata de NATO. In al doilea rand, pe Bideni ii dor in coate de poporul ucrainean, lor le pasa exclusiv de regimul neonazist de la Kiev, pe care l-au instalat in urma loviturii de stat din 2014 (euromaidan). Oare sa fi fost incursiunea lui Jill Biden in Ucraina un test privind reactivitatea mediului de securitate, in vederea unei vizite a presedintelui Biden? Totusi, e greu de crezut, la nivel de opinie publica, si mai greu de acceptat politic si diplomatic, ca Biden ar veni la Kiev – este de neconceput in alta parte! – prin aceeasi tehnica a mersului pe burta, nu cu trambite si cu alai, cu Air Force One si cu masina blindata Bestia. N-ar fi demn pentru un presedinte al SUA si, in mod cert, pentru megalomania globalismului. PS/NB: Dar mai stii ce se poate intampla?! Intr-un teatru de razboi circula atatea gloante, obuze si rachete ratacite…  

     

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: