Rusia vrea pământurile istorice înapoi și ca rușii să aibă un stat unic: Transnistria este pământ rusesc

Şefa serviciilor americane de informaţii: Putin nu intenţionează să se oprească la Donbas, ci vrea să extindă conflictul în Transnistria

Orchestra de zgomote a Casei Albe provoaca o noua furtuna intr-un pahar cu apa, pe care o prezinta ca fiind una globala. Şefa Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA, Avril Haines, a declarat, marţi, la o audiere in Congres, ca preşedintele rus Vladimir Putin nu intenţionează să îşi limiteze dorinţa de „ocupare” numai la regiunea rusa Donbas din estul U-krainei, ci vrea să extindă conflictul, „in lunile urmatoare”, şi în Transnistria, regiunea rusa separatistă din Republica Moldova, ca un „pod terestru” extins in sudul U-krainei.

Tonul alarmist si culpabilizator, dar total gratuit, al acestei noi intrigi geopolitice a SUA privind Rusia, impanat cu deja laitmotivul defetist al unui pretins dezechilibru intre obiectivele si resursele armatei ruse in operatiunea speciala din U-kraina, a venit a doua zi dupa discursul lui Vladimir Putin de Ziua Victoriei, rostit la parada militara din Piata Rosie, din care a rezultat o schimbare subtila de strategie. Vladimir Putin, o personalitate politica foarte patrunzatoare si calculata, nu si-a expus abordarea pentru noua etapa intr-un modul cursiv si explicit, ci i-a presarat elementele de-a lungul discursului si intr-un mod subtil. El a dat astfel de mult de lucru analistilor geopolitici ai regimului de la Washington, care au facut o noapte alba pentru a-i diseca discursul si a-i afla sensurile si interpretarile probabile.

Conexiunea istorica, contextul geopolitic actual si cititul printre randuri conduc la doua idei-cheie din discursul liderului rus. Prima lui idee cardinala, determinanta pentru viitorul apropiat, se refera la pamanturile istorice ale Rusiei. A doua idee de substanta rezida in afirmarea dreptului rusilor de a trai intr-un stat unic. Punandu-le in legatura, rezulta ca Rusia vrea sa-si ia pamanturile istorice inapoi si ca poporul rus sa traiasca intr-un singur stat. Sunt obiective legitime, urmarind reconstituirea patrimoniului teritorial al Rusiei, care are temeiuri istorice si de drept international, intre care se afla neindoielnic si Transnistria, care este pamant rusesc. Transnistria este un teritoriu rusesc de tip „kraina”, adica de margine, cum sunt si teritoriile rusesti din estul si din sudul U-krainei. Transnistria-kraina nu a fost niciodata teritoriu romanesc, deci incorporarea ei in Republica Moldova este ilegala si, pe cale de consecinta, trebuie sa se intoarca la Rusia. Dar la fel de legitima este si reciproca europeana, privind „krainele” europene, anexate ilegal U-krainei, care trebuie sa se intoarca in Europa. Este vorba despre teritoriile si populatiile poloneze, unguresti si romanesti din U-kraina, aflate sub dominatia regimului neonazist de la Kiev. Asadar, agitatia globalistilor privind Transnistria-kraina e total neintemeiata si de rea credinta.

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: