Lectiile buncarelor de razboi din Mariupol si Berlin: Nazistii sunt infranti si daca se ascund sub pamant

https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-25566238-jumatate-dintre-luptatorii-ucraineni-azovstal-continuare-otelaria-din-mariupol.htm

Ministerul rus al apărării a transmis joi că 1.730 de luptători ucraineni de la Azovstal (Mariupol) s-au predat, începând de luni. Dintre aceștia 771 s-au predat în ultimele 24 de ore, intre ei fiind 80 de răniți. Prizonierii cu nevoi medicale au fost internati în unități spitalicești din Novoazovsk și Donețk, iar ceilalti au fost dusi de armata rusă în centre de detenție, unde vor fi tratati potrivit dreptului international.

Bohdan Krotevych, comandantul regimentului ucrainean neonazist Azov, a refuzat să se predea. El a scris miercuri seara, pe twitter, că ”lupta continuă” (!) și a publicat o fotografie in care apare singur (!) în buncarele Azovstal. E greu de spus care ii va fi soarta, daca va fi extras in secret, o posibilitate daca se are in vedere ca inca el comunica prin retelele sociale cu Kievul, Londra si Washington, ori va alege sinuciderea, impartasind si intr-un caz si in celalalt un destin nazist, similar actului final din buncarele din Berlin (1945).

Mai probabila pare prima varianta, despre care este posibil sa nu aflam insa niciodata ce s-a intamplat cu adevarat, pur si simplu sa i se piarda urma. Despre ce „lupta” mai poate fi vorba de unul singur?! Importanta pentru lume si istorie este concluzia care se desprinde din cele doua lectii privind buncarele de razboi din Mariupol si Berlin: Nazistii sunt infranti si daca se ascund sub pamant. Caderea Azovstalului permite legarea terestra a Crimeei de Donbas si, totodata, o redistribuire de forte ruse pe alte fronturi, doua evenimente majore care vor contribui din plin la finalizarea cu succes a obiectivelor operatiunii Rusiei in Ucraina, eventual intr-un ritm accelerat. Doar Londra si Kiev sustin utopia „esecului”!

Perimetrul fostului buncar nazist din Berlin: https://evenimentulistoric.ro/ce-se-afla-acum-pe-locul-in-care-a-fost-buncarul-lui-hitler-la-berlin.html

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: