Leadershipul lui Joe Biden e pe contrasensul istoriei: Ideologizarea si depragmatizarea economiei SUA

Sursa info si foto: https://www.bzi.ro/joe-biden-doreste-eliminarea-taxelor-pe-benzina-dupa-ce-preturile-la-carburanti-aproape-s-au-dublat-4483184

Interventia agresiva si ilegala a statului american in relatiile internationale, sub forma sanctiunilor economice, aplicate Rusiei si nu numai, este o vandalizare a economiei mondiale, cu grave repercusiuni, inclusiv asupra Statelor Unite.

In urma embargoului pe petrolul si gazele rusesti, ordonat de presedintele american Joe Biden din ratiuni politico-ideologice, SUA trec printr-o criza energetica majora, manifestata prin cererea foarte mare în fața unei oferte brusc contractate de unilateralism. Nu exista o perspectiva incurajatoare de iesire din criza, datorita absentei unor surse alternative reale, care sa compenseze refuzul celor rusesti. Prețul mediu al unui galon de benzină a atins, acum, in SUA, un nivel record de 5 dolari, fata de 3 dolari anul trecut. E rezultatul egoismului intern al sectei globaliste, careia nu-i pasa de scaderea calitatii vietii americanilor, ci de ideologia ei rasista privind controlul global.

Acestea sunt „patimile dupa Biden”, al carui leadership este pe contrasensul istoriei, prin operarea celui mai stupid atac de ideologizare si depragmatizare a economiei Statelor Unite. Dezideologizarea si pragmatismul au fost doua din sursele semnificative care au facut din SUA o tara bogata. Acele vremuri prospere, cand afacerile erau afaceri (business is business) si ideologia era ideologie (ideology is ideology) au incetat, inca nu se stie pentru cat timp.

Dezastruoasele „paradigme” ad-hoc ale lui Biden decreteaza ca afacerile sunt ideologie (business is ideology), iar utilitatea, concept cheie al pragmatismului, nu mai este o valoare economica, ci ideologica (utility is ideology). Cum pentru logica si ratiune era de asteptat, ideologizarea si depragmatizarea economiei SUA fac ca aerul sa iasa din balon si acesta sa piarda din altitudine, amenintand cu prabusirea. Dar SUA inteapa si balonul Europei, cu acelasi ac al ideologizarii si depragmatizarii economiei si afacerilor. Este expresia egoismului extern al globalistilor de la Casa Alba fata de toate natiocratiile, pe care urmaresc sa le dizolve si sa le aduca populatiile sub stapanirea lor.

Washingtonul isi motiveaza exporturile toxice in Europa de ideologizari si depragmatizari ale economiei de piata cu pretextul ca ar impune un cost Rusiei pentru operatiunea speciala militara a acesteia in U-Kraina. Dar, asa cum au observat expertii internationali si chiar unii rivali rusi ai lui Putin, cum este Hodorkovski, sancțiunile energetice rănesc Europa, nu Rusia, si, bineinteles, dupa cum deja se vede in economia americana, ele ranesc si Statele Unite.

Inacceptabila violare politica a economiei de piata de catre administratia americana a presedintelui globalist Joe Biden a fost ferm si documentat condamnata de catre presedintele natiocrat rus Vladimir Putin, miercuri, in ajunul summitului tarilor BRICS. El a acuzat ca „partenerii occidentali neglijează principiile de bază ale economiei de piaţă, ale comerţului liber”. O zi mai tarziu, joi, la summitul virtual al BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud), Vladimir Putin a denunţat „instituirea permanentă de noi sancţiuni pe motive politice” care contrazic „bunul simţ şi logica economică elementară” si a chemat tarile BRICS să coopereze în fața „acțiunilor egoiste” ale țărilor occidentale.

Semnificativ pentru gandirea globalista a lui Joe Biden, caruia nu-i pasa de poporul american si nici de alte popoare, ci doar de interesele sectei iudaiste din care face parte, privind subjugarea tuturor tarilor lumii, a fost o afirmatie ideologizanta si depragmatizanta a economiei americane. Referindu-se la sancțiunile americane împotriva petrolului și gazelor rusești, Joe Biden a declarat, miercuri, cand a cerut eliminarea taxelor pe benzina, pentru „a da un pic de aer” ideologizatei si depragmatizatei economii americane (o recunoastere implicita, subconstienta, ca actiunile sale de ideologizare si depragmatizare sugruma economia SUA): „Am fi putut închide ochii la acțiunile criminale ale lui Putin. Prețul benzinei nu ar fi crescut la fel de mult. Cred că ar fi fost o greșeală.” Biden numeste „criminale” actiunile legitime ale liderului rus care vrea sa ia inapoi teritoriile istorice ale Rusiei si sa alunge din regiune ciuma globalista, un pericol letal de palestinizare a U-Krainei.  

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: