Cine va vindeca rănile energetice făcute națiunilor?

Lumea s-a tot intrebat, cu ingrijorare, care vor fi consecintele globale ale gravei distorsionari a pietei petrolului si gazelor naturale, provocate de sanctiunile SUA – ilegale si iesite din logica economiei de piata – impotriva resurselor energetice ale Rusiei, membra a OPEC+?

Un raspuns simptomatic pare sa fi fost deja dat, prin aparitia unui nou tip de faliment al statelor, falimentul energetic, care se adauga clasicului faliment financiar. Economia mondiala este amenintata de o adevarata pandemie de colapsuri energetice, raspandita de Statele Unite prin embargoul egoist, in scopuri geopolitice si geoeconomice, impotriva petrolului si gazelor naturale ale Rusiei.

Sri Lanka, o tara insulara asiatica, aflata in sensibila regiune indopacifica, a intrat in colaps energetic, pe langa cel financiar si alimentar. Ea nu mai are mijloace de plata pentru importurile, devenite scumpe, la combustibil și hrană.

Luni, guvernul srilankez a oprit vanzarile de petrol pentru populatie, pana pe 10 iulie. Doar autobuzele, trenurile și vehiculele utilizate pentru serviciile medicale și transportul alimentelor vor avea voie să alimenteze cu carburant.

Sri Lanka a cerut ajutor energetic de urgenta Rusiei, care are mari disponibilitati de export, datorita refuzului petrolului rus de catre euroatlantici. Lovitura data pietei petrolului de sanctiunile perturbatoare ale SUA impotriva Rusiei e sporita de neputinta țărilor din Golf de a mai crește producția de țiței. Ghiciti, cine va vindeca ranile energetice facute de globalisti natiunilor si economiei mondiale?

https://observatornews.ro/extern/tara-care-a-intrat-in-colaps-financiar-a-oprit-vanzarea-de-petrol-si-a-cerut-ajutorul-rusiei-476941.html

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: