Păcatul mândriei: O voce mare, dar un caracter mic

https://www.hotnews.ro/stiri-cultura-25709039-soprana-angela-gheorghiu-nu-datorez-nimic-romaniei-nu-fost-sustinuta-acest-stat-sau-institutiile-lui-niciodata-cariera-mea.htm

Arta este una din formele de activitate umana cele mai subiective. Atat ca act de creatie, cat si ca validare. Ea place sau nu in functie de preferintele personale. „De gustibus non disputandum”, au imortalizat latinii acest subiectivism.

Antipatiile si conflictele de opinie sunt si ele ceva normal in lumea artistilor, unde ating uneori cote incadescente. Dar nu este normal ca in astfel de reglari de conturi sa-ti implici si patria, pe care sa o invinovatesti si sa-ti versi naduful.

Poate ca neintelegerile cu colegii de breasla ti se datoreaza, partial sau total, prin pacatul mandriei, barfei sau calomniei. E regretabil ca in aceasta situatie se plaseaza si soprana Angela Gheorghiu. Ea a scris, duminică, pe Facebook, un mesaj, care a intristat pe iubitorii muzicii de opera.

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea”, a afirmat cu ifose soprana Angela Gheorghiu, in mesaj. Ea recidiveaza, dupa defaimari aduse unor compozitori si muzicieni renumiti, intrati in panteonul muzicii universale.

Probabil sunt cazuri rare sau deloc in care un geniu sa fi facut tarii sale un astfel de repros, desi poate a trait in mizerie. Se stiu in schimb cuvintele celebre: „Niciodata sa nu te intrebi ce a facut tara ta pentru tine, ci ce ai facut tu pentru tara ta.” Soprana Angela Gheorghiu e o voce mare, dar exhiba un caracter mic. Sa aduci pe scena muzicii culte rivalitatile cu colegii, ca o țață din piata, e chiar penibil.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: