VIDEO O noua plaga globalista pentru Liban? O parte din silozurile de cereale din portul Beirut s-au prăbușit, e nor imens de praf și fum deasupra zonei

O parte din silozurile din portul Beirut, capitala Libanului – invecinat cu Siria la nord și est și cu Israel la sud -, s-au prăbușit duminică după-amiază, iar un nor imens de praf și fum a fost observat ridicându-se în zonă, relatează Reuters citând martori.

Silozuri prăbușite în portul BeirutFoto: Captură video Twitter

În cursul acestei luni, un incendiu a ars încet printre ruinele silozurilor de cereale din port, emițând o incandescenţă portocalie vizibilă noaptea din cartierele din apropiere.

Amintim că pe 4 august 2020, o explozie chimică devastatoare a distrus portul și cartiere întregi din Beirut, ucigând totodată peste 215 oameni.

PS/NB: Libanul şi Israelul sunt încă oficial în stare de război. Au început în octombrie 2020 negocieri mediate de SUA pentru delimitarea frontierei maritime, în vederea eliminării obstacolelor din calea explorării şi exploatării rezervelor de gaze naturale. Tratativele au fost suspendate în mai 2021, din cauza diferendelor referitoare la suprafaţa unei zone contestate, unde se găseşte şi câmpul gazeifer Karish, in estul Mediteraniei, revendicat de Israel si supus atacurilor cu drone din partea mişcării şiite libaneze Hezbollah, aliată a Iranului. La inceputul lunii iulie, noul premier israelian Yair Lapid a facut prima sa vizita in strainatate in Franta, pentru a-i cere sprijinul in deblocarea negocierilor dintre Israel si Liban privind frontiera maritima, de care e legata disputa asupra campului de gaze Karish, aflat langa coastele libaneze, unde israelienii au o instalatie de gaz. Nu se cunosc progrese in tratative, iar incidentul de duminica este suspect de a fi o noua plaga provocata Libanului de Israel. Un alt indiciu care se leaga puternic de aceasta suspiciune rezonabila si o intareste este ca prima nava cu cereale u-krainene care va pleca luni din Odesa are destinatia Liban, unde silozurile de cereale tocmai ce au fost distruse (sic!).

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: