Kievorusia: O „lovitură de stat” este improbabilă

Un sfarsit apropiat al regimului Zelenski, din U-Kraina distrusa de razboi ca Germania nazista, nu e o noutate, e previzibil, asteptat. El e o consecinta inevitabila a situatiei catastrofale de razboi, problema nu e „daca”, ci „cand?”.

Un fost ofițer al servciilor de informații ale SUA, Scott Ritter, a declarat despre presedintele u-krainean Volodimir Zelenski ca se apropie de sfarsitul carierei sale politice. ”El va fi obligat fie să părăsească Ucraina (…) fie va muri de mâna propriilor cetățeni, care nu mai au încredere în el”, a spus Ritter în direct pe canalul de YouTube, Judging Freedom, ipotetizand totodata posibilitatea unei „lovituri de stat”.

Nu poti sa nu te intrebi de ce agentul american ii „rezerva” lui Zelenski doua perspective de sfarsit la fel de improbabile si, pe fond, ambele inacceptabile, exilul sau executia, de catre anturaj sau gloata ori prin sentinta judiciara.

Ar putea sa fie vorba de o tentativa, de o presiune psiho-emotionala si de razboi informational, care sa-l determine pe Zelenski sa aleaga in extremis exilul, oferit de Statele Unite si Marea Britanie, dar respins de presedintele u-krainean.

Exuberanta cu care Volodimir Zelenski si sotia sa Olena au pozat pentru clipuri video occidentale si revista de moda Vogue nu pare sa fie a unor oameni care nu s-au gandit la viitorul lor comun, dupa ce vor pierde puterea. Mergand pe acest rationament, se exclud din capul locului alternativele descrise de Scott Ritter, moartea sau calea diasporei.

Si ideea unei „lovituri de stat” este absurda, iese din discutie, avand in vedere ca regimul a fost instalat de SUA prin lovitura de stat. Lovitura de stat la lovitura de stat?! Unii mai rai si mai nefrecventabili decat altii?! Nu, este nevoie de ceva diferit, cu contestari geopolitice minime. Kievorusia, cel mai nimerit nume post U-Kraina, cred ca isi va reocupa locul alaturi de Rusia si Bielorusia si, impreuna, vor forma trialul slav de aur: rusi, kievorusi si bielorusi. 

Sa mai adaugam si revocarea de catre Zelenski a cetăţeniei u-krainene pentru trei oligarhi evrei, cat si recentele acuzatii ale Amnesty International la adresa U-Krainei si obtinem imaginea unor nemultumiri globaliste fata de pionul lor nazist. Sa ne amintim, un prim-ministru evreu, Ițhak Rabin, a fost asasinat de un nemultumit evreu! Pe de alta parte, semnarea pacii ar putea fi pretul imunitatii lui Zelenski, un act care ar destrama mitul rusilor sangerosi si razbunatori. Pana la urma, palma data de ai tai, fie ei rusi sau kievorusi, este mai usoara decat cea data de straini.

PS/NB: Daca sfarsitul regimului lui Volodimir Zelenski nu se va datora nici unei lovituri de stat, nici fugii liderului in Occident si nici asasinarii sale, am fost intrebat despre cum vad concret acest sfarsit? Dupa parerea mea, regimul lui Zelenski se va prabusi sub povara neputintei sale de a mai duce razboiul si de a mai controla guvernarea stransurii de teritorii inca numita U-Kraina. Rand pe rand, subsistemele puterii zelenkiste se vor dezintegra si se vor prabusi, ca parti ale unei armuri devenite prea grele. Un colaps, daca vrem, si cred ca aceasta ar fi si varianta cea mai dezirabila, cu cele mai mici costuri. Ceea ce ramane de vazut este daca declinul va incepe de sus in jos, de jos in sus sau din ambele sensuri. 

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: