Cum vrea Biden sa se disculpe si sa atenueze criza SUA-China: Peloși a mers de capul ei în Taiwan

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat luni că Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, a decis singură să efectueze vizita în Taiwan, care a provocat tensiuni si blocaje neanticipate cu China, peste nivelul asteptarilor.

E vizibil un fake news, invederat de faptul ca Pelosi a fost insotita de secretarul apararii, Lloyd Austin. Prezenta lui Black Hawk alaturi de Pink Panther, cum au fost numiti cei doi pe social media in noaptea aterizarii la Taipei, ii infirma declaratia ca s-a dus in Taiwan cu intentii „pasnice”.

Austin, al treilea om al Casei Albe dupa seful executivului si secretarul de stat, nu ar fi putut sa o insoteasca pe Pelosi fara aprobarea – si clar planificarea – lui Biden. Dar nu acest lucru evident este acum important, ci ca autodisculparea lui Joe Biden tradeaza recunoasterea fundaturii neasteptate in care SUA au intrat prin vizita sfidatoare, dar negandita, a lui Pelosi in Taiwan. Ca sa iasa din fundatura, presedintele Biden trebuie sa dea inapoi, ca un automobil condus neprevazator, care se trezeste in fata unui obstacol de nedepasit.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: