„Totalitarismul” exploratorilor faptului social total

Viitorul Social (1972-1989) a fost o revistă lunară de doctrină, cultură și politică socialistă. Imi amintesc ca era o revista groasa ca o carte, pe care o rasfoiam cu nesat.

Faptul ca sociologul Sorin M. Rădulescu, trecut recent la cele vesnice, la varsta de 76 de ani, a fost redactor la acea publicatie este un indiciu ca a facut ce i-a placut si in care a crezut, ceea ce intr-adevar este un act de demnitate.

A incerca sa descifrezi si sa cuantifici viitorul social este o intreprindere de pionierat, de explorator temporal, care nu poate veni decat dintr-un amestec inefabil de credinta, pasiune si cutezanta. Sorin M. Rădulescu a fost un om autentic total, un om al vremurilor sale, a detestat falsul, duplicitatea, abjurarea, aventurierismul egotic. A fost un altruist social. Nu si-a parasit postul si nu a abdicat de la misiunea sa. Acestea si altele, care l-au caracterizat si calauzit, sunt insemne de distinctie si memorie pe care le-a lasat in urma sa. Odihneste-te in pace, Sorin M. Rădulescu!

Despre demnitatea sociologiei

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: