Explozii la gazoductul Nord Stream: E ceva mai mult de o sabotare, e un cutit in spatele aliatilor europeni

Exploziile care au facut inutilizabile gazoductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2, situate pe fundul Mării Baltice, au fost acte de sabotaj international, cu o cantitate mare de explozibil, de peste 100 de kg de dinamita (cf. expertilor).

Atacarea terorista a infrastructurii energetice europene a avut loc in apropierea Suediei si Danemarcei. Cine pierde e clar, rusii si europenii sufera pagube mari, care se cumuleaza in timp. Dar cine sunt raufacatorii geopolitici care castiga?

Raspunsul la fel de clar, dat in limbajul sec al cifrelor, il aflam in creșterea bruscă a profiturilor companiilor din SUA care furnizează gaze Europei. La aceasta proba majora se adauga inca una la fel de indubitabila, o declarație a presedintelui SUA, Joe Biden din luna februarie: ”Dacă Rusia invadează Ucraina, atunci nu va mai exista Nord Stream 2”. Luni, aceasta amenintare terorista a fost pusa in aplicare.

Mai trebuie luata in calcul si o rasturanre de situatie geopolitica prin aderarea Suediei si Finlandei la NATO. Spre deosebire de Marea Neagra, care este „un lac rusesc”, Marea Baltica a devenit un „lac NATO”, fapt care fusese prevestit in luna mai de o analiza geopolitica a BBS, inaintea primirii celor doua state in NATO. Intr-un „lac NATO”, supravegheat militar cu toate mijloacele de cercetare specifice, prezenta unui submarin sau a unor scafandri cu 100 de kg de trotil nu ar fi ramas nedescoperita si fara alerta. Absenta detectiei si alertei inseamna ca in zona exploziilor la Nord Stream nu au fost forte ruse, ci doar forte maritime ale NATO si SUA.

Cine are ochi de vazut clar si cap sa judece lucid, va intelege ca este vorba de mult mai mult decat un act de sabotaj, ca de fapt este un cutit infipt in spatele aliatilor europeni.

 

https://flux24.ro/2-tari-castiga-din-exploziile-nord-stream/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: