Globaliștii și-au întemeiat ascensiunea pe distrugerea monarhiilor rusă și turcă: Revenirea pe noi baze la țari și sultani ar trebui să fie o opțiune

Marele Razboi a avut cele mai de amploare efecte geopolitice: s-au prabusit simultan trei mari imperii monarhice – rus, austriac, turc -, iar o data cu ele au disparut din istorie tarii si sultanii, iar regii europeni au devenit niste raritati aproape exotice si decorative.

O exceptie notabila a facut-o monarhia britanica, unde monarhul si-a consolidat tronul, ca rege in 14 state si sef de stat in 51 de state (Commonwealth). Globalistii imperiali anglo-americani au fost marii castigatori ai Marelui Razboi.

Cele trei imperii care au sucombat au fost o formula de echilibru, dupa care s-a accelerat spre globalismul (evreisc) si ordinea mondiala unilaterala de azi. Fostii tari si sultani au devenit tinte ale istoriei oribile scrise de globalisi. Globalistii se tem de ei si azi. Un istoric american, Mark Galeotti, il defineste pe Putin drept „tar”, sugerand fals ca tarul ar intruchipa tot raul posibil. O reevaluare axiologica a tarilor si sultanilor, eliberata de denigrarile globaliste, este absolut necesara. Mai in gluma, mai in serios spus, daca rusii si turcii ar vrea sa revina la tari si sultani, acum este momentul, in contextul apoteozei monarhilor britanici. Revenirea pe noi baze la tari si sultani ar putea sa fie o optiune. Cel putin la nivel onorific, prin instituirea titlurilor / premiilor de „Tar de onoare” si de „Sultan de Onoare”. Ar fi o reconectare, fie si imagologica, la traditiile popoarelor rus si turc.

Țarul Petru cel Mare, by Carel de Moor
Portret al lui Petru I de Godfrey Kneller, 1698. Acest portret a fost darul regelui Angliei, William al III-lea, pentru țarul Rusiei.
Întâlnirea dintre Petru I și micul Ludovic al XV-lea al Franței la Hotel des Lesdiguieres din Paris.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: