Incalcarea unei linii rosii a suveranitatii europene: Pentagonul va crea in Germania un comandament pentru coordonarea ajutorului destinat Ucrainei

Atlantismul aplica europenismului o noua lovitura sub centura. Departamentul Apărării al Statelor Unite intentioneaza sa creeze unilateral un comandament cu sediul în Germania care să se ocupe de coordonarea ajutorului militar destinat Kievului şi de antrenarea militarilor ucraineni, a informat joi The New York Times.

Noul comandament va fi înfiinţat în oraşul german Wiesbaden (landul Hessa) sub supravegherea generalului de armată american Christopher Cavoli, comandant suprem al forţelor aliate din Europa. In acest fel SUA se substituie ilegal NATO, actionand in afara deciziilor si membrilor Aliantei. Aceasta intruziune, contrara regulilor colective, e un atac asupra suveranitatii intregului si a fiecarei sale parti.

SUA decad din legalitatea deciziilor si actiunilor consensuale ale NATO, regulile fiind incompatibile cu unilateralismul. Anuntul coincide cu avertismentul lansat joi de Joe Biden, care a declarat ca SUA nu va recunoaşte „niciodată” unirea cu Rusia a populatiilor ruse si teritoriilor lor din Ucraina. Insa „niciodata” al lui Biden e neutralizat de „intotdeauna” al istoriei, care recunoaste fara exceptie orice noua realitate.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: