Casa Alba, sponsor al loviturii de stat militare din Burkina Faso: Muțenia SUA, un indiciu de implicare

SUA, care in mod mincinos se considera un bastion al democratiei si statului de drept impotriva atentatelor la adresa acestora, a ramas muta fata de lovitura de stat din Burkina Faso. Puciul militar a fost efectuat de un aventurier si mercenar, un tanar capitan in varsta de 34 de ani, care dupa toate probabilitatile este in solda Washingtonului.

Capitanul de armata Ibrahim Traore (despre care se presupune ca ar fi islamic) l-a demis pe presedintele tarii, locotenent-colonelul Paul-Henri Damiba (catolic), a dizolvat guvernul si si-a adjudecat puterea prin forta, instaurand un regim militarist, de dictatura si represiune. „Inamicul care ne ataca tara nu vrea decat sa creeze diviziune intre burkinabezi pentru a-si duce la bun sfarsit destabilizarea”, a denuntat presedintele Damiba intr-o declaratie pe Facebook. El a sugerat un inamic extern la originea loviturii de stat.

Lipsa de reactie de condamnare a loviturii de stat militare din statul vest-african Burkina Faso este un indiciu cat se poate de rezonabil ca SUA se afla la originea evenimentelor ilegale din Ouagadougou, puciste si de suspendare a constitutiei. Nu exista nicio indoiala, lovitura de stat de la Ouagadougou se inscrie in linia loviturii de stat de la Kiev, numitorul lor comun fiind implicarea Statelor Unite.

 

Localizarea pe harta a statului vest-african Burkina Faso

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: