Umbra lui Pirus la Liman: Bazait periculos privind capacitatea de a-i „respinge” pe rusi si sfarsitul „imposibil” al razboiului dupa unificarile cu Rusia  

Volodimir Zelenski/ Foto: Handout / AFP / Profimedia

Armata rusă a anunţat sâmbătă că „s-a retras” din oraşul Liman, un important nod feroviar in estul Ucrainei, despre care forte ucrainene afirmasera ca îl „încercuiseră”.

In vidul creat au intrat la pas forte armate ucrainene. Liderul de la Kiev Volodimir Zelenski a punctat propagandistic evenimentul, pe care l-a prezentat drept o „eliberare completa” a Limanului de sub controlul forţelor ruse.

Cat de penibile sunt aceste afirmatii lipsite de noima putem afla in replica regelui Pirus al Epirului la felicitarile din partea supusilor pentru o victorie cu romanii, relatata de Plutarh:  „Încă o victorie ca asta și suntem terminați”.

Dar Zelenski nu este un rege prudent si realist, ci un goebbelsian, sperand in zadar ca repetarea minciunii va deveni adevar. Si mai periculoase pentru Ucraina sunt actiunile si comentariile atatatoare ale occidentalilor.

Dupa anexarea rusa a celor patru regiuni ucrainene si contrapunerea cu falsa victorie de la Liman, Emmanuel Macron a promis noi sancţiuni împotriva Rusiei, Jens Stoltenberg a supralicitat ca „recucerirea” Limanului ar demonstra că armata Kievului poate „respinge” forţele ruse, iar Josep Borrell a bantuit cu stafia razboiului, afirmand pro-bellum ca sfarsitul acestuia este „aproape imposibil”.

In topul instigatorilor la continuarea razboiului si incendiului in Europa, denuntat de Putin, conduc absolut SUA si UK, care trimit irational si in serie resurse de razboi Ucrainei.

Acest bazait suparator si periculos al Occidentului creeaza Ucrainei iluzia victoriei, o incita la actiuni imprudente si excesive, care pot atrage reactii decisive ale Rusiei.  

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: