Einstein s-ar revolta, oare, daca ar afla…

… ca este invocat ca preambul in negarea nestiintifica si irationala a evidentei incalziri globale, dureros resimtite de toata lumea? In mod cert ar protesta, cu atat mai mult in cazul cand definitia sa despre nebunie ar fi folosita sa adauge valoare unui text de propaganda anticlimatista, platita de catre cei care-si scot profitul din hidrocarburi, folosite (inca) excesiv ca sursa de energie. Propaganda recurge la acest artificiu de valorizare nemeritata, stiinta se autovalorizeaza prin ea insasi, prin valoarea cognitiva pe care o adauga in teoriile si descoperirile sale.

Cred ca de fapt Einstein nici nu a dat o asemenea definitie nefondata, care pretinde ca nebunia înseamnă să faci același lucru în mod repetat și să te aștepți la rezultate diferite. Definitia ii este atribuita, un om de stiinta de anvergura sa recunoscuta international stie ca daca faci același lucru în mod repetat, rezultatele pot fi diferite daca se schimba conditiile de mediu: o modificare oricat de mica a unei variabile de mediu duce la rezultate diferite.

Ce vor negationistii anticlimatisti? Ei urmaresc sa-si salveze profiturile instigand impotriva eforturilor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera. In mod clar e o instigare unilateralista a eforturilor multilateralismului de a stopa si reduce semnificativ incalzirea globala si efectele sale devastatoare asupra planetei si oamenilor. Tinta lor de etapa e COP27 (Sharm El-Sheikh, Egipt, 6-18 noiembrie 2022).

Sursa: https://www.contributors.ro/cop27-si-o-posibila-definitie-a-nebuniei/

PS/NB: Este perfect indreptatita si responsabila declaratia de luni a preşedintelui francez Emmanuel Macron, în marja celei de-a 27-a Conferinţe a Părţilor Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27), din Egipt, potrivit careia este necesar „să se pună presiune” pe „ţările bogate non-europene”, în special pe SUA şi China, pentru ca acestea să-şi plătească „partea” pentru a ajuta ţările sărace să facă faţă schimbărilor climatice.

Sursa: https://www.theguardian.com/environment/gallery/2022/nov/07/opening-days-of-the-cop27-climate-summit-in-pictures

Sursa: https://www.agerpres.ro/politica-externa/2022/11/07/cop27-presedintele-francez-indeamna-sua-si-china-sa-si-plateasca-partea-ca-sa-ajute-tarile-sarace-vulnerabile–1008996

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: