Gest condamnabil al SUA: Ambasadorul american in Israel a vizitat Cisiordania, un semnal de sustinere a invadarii acestui teritoriu palestinian de catre evrei

Thomas Nides, ambasador in IsraelFoto: US State Department

SUA, presupusa o mare putere a libertatii si democratiei, a trimis lumii semnale care infirma aceasta supozitie. Ambasadorul SUA în Israel, Thomas Nides, a vizitat, joi, Cisiordania, teritoriu palestinian invadat de catre evrei.

Nides a prezentat condoleante unei familii de colonisti evrei pentru moartea unei persoane a acesteia, ucisa de un palestinian, membru al miscarii de rezistenta si eliberare. Aceasta miscare are legitimitatea rezistentei antifasciste.

Gestul diplomatului american devoaleaza ipocrizia SUA, ascunsa in declaratii retorice, de falsa sustinere a pacii si libertatii si falsa condamnare a razboiului si invadarii de teritorii straine. La preluarea postului, Nides declarase ca nu va vizita coloniile evreiesti ilegale din Cisiordania, dar dezicerea sa flagranta, in urma ordinului primit de la Washington, are legatura cu revenirea la putere, ca prim-ministru, a lui Benjamin Netanyahu. La adresa lui Netanyahu exista acuzatii si probe ca este un criminal genocidar si un criminal de razboi, impotriva unui stat palestinian si sustinator al continuarii invadarii de teritorii palestiniene, prin colonizare armata in Cisiordania. Zicala spune-mi cu cine te asociezi ca sa-ti spun cine esti este perfect aplicabila presedintelui american Joe Biden, care sustine guvernul Netanyahu, un guvern calau al poporului palestinian. Netanyahu – Hitler, Likud – Nazi Party, Israel – Nazi State.

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-international-25910074-ambasadorul-sua-israel-viziteaza-asezare-din-cisiordania.htm

Harta Cisiordaniei

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: