„Clasa populara” din SUA, in pumnii si picioarele globalistilor: Joe Biden cere Congresului „baraj” impotriva sindicatelor si grevelor feroviarilor

O lege anacronica, datand din 1926, si antidemocratica, din SUA, confera Congresului „dreptul” imoral si abuziv de a bloca grevele si revendicarile economice ale sindicatelor.

Cutitul globalistilor profitori a ajuns la osul lucratorilor din transportul feroviar de marfă, care ameninta cu declansarea unei mari greve de ramura, la inceputul lunii decembrie.

Niciuna din cele 12 organizatii sindicale feroviare americane nu a ratificat noul acord de ramura, schitat de principiu in septembrie, agreat de patronate si inaintat spre legiferare.

Daca unul din sindicatele din transporturile feroviare de marfa va declara greva in zilele urmatoare, toate celelalte vor face la fel si circa 7.000 de trenuri de marfă se vor opri.

O legiferare unilaterala a acordului, aprobat doar de catre patronate si respins de catre organizatiile care apara drepturile muncitorilor, ar fi un josnic atac antipopular.

Sa nu ne miram ca in Statele Unite nu sunt nici macar greve si proteste economice – despre manifestatii politice nici nu poate fi vorba – desi populatia Americii nu sta pe roze. Diferita este doar genealogia globalista, care are drept corespondent istoric fosta nomenclatura comunista.

In „oranduirea” globalista, originea iti da drepturi. Daca esti din genealogie, esti sus, apartii clasei puterii, de privilegiati politic si economic, daca nu, esti jos, in clasa populara. Globalistii inabusa din fașă miscarile populare de protest si revendicari economice, le interzic prin ridicarea vointei lor unilateraliste la rangul de „lege”. Ei isi apara astfel pozitiile, de privilegiati genealogici, ori le corup liderii sindicali.

Lupta de clasa, teoretizata de marxism, a trecut la nivelul urmator, la lupta de rasa, inspirata de progresism, ca o lupta darwinista intre rasa „aleasa” a globalistilor si „ceilalti” (vezi, intre alte surse, Yuval Noah Harari, Sapiens, 2011). Nomenclaturistii din comunism au devenit genealogistii din globalism (numiti uneori darwinisti sau progresisti), care isi perpetueaza pozitiile de putere in mod ereditar (genealogic) prin recursul la orice mijloace, care le sunt scuzate de scop.

Preşedintele american Joe Biden a cerut, luni, Congresului să legifereze „fără întârziere” acordul respins de sindicate, pentru a bara o potenţială grevă majoră a transportului feroviar de marfă. Cu ipocrizie si dispret disimulat, Biden s-a declarat „cu mândrie un susţinător al sindicatelor”, dar practic, politic si juridic, le ia in pumni si picioare, iar o data cu acestea si ceea ce a numit „clasa populara”, ale carei drepturi si interese sunt aparate de catre sindicate.

https://www.hotnews.ro/stiri-international-25932198-biden-cere-congresului-faca-baraj-unei-potentiale-greve-majore-transportul-feroviar.htm

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: