Un politician social-democrat al echilibrului si adevarului istoric: Marcel Ciolacu pune in echilibru iertarea cu neuitarea, respingand fake-urile UDMR

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a pus la punct, in mod impecabil, discursul fake si extremist al UDMR, printr-o reactie matura, de echilibru intre iertare si neuitare.

„Nu îți permit să vii cu un asemenea discurs și a doua zi să discutăm ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, a declarat cu determinare Ciolacu, joi seară, 1 decembrie, la România TV, cu referire la afirmatiile false si extremiste ale liderului grupului UDMR din Camera Deputatrilor, Csoma Botond.

Iata declaratia indreptatita si echilibrata a lui Marcel Ciolacu pe acest subiect, in lumina adevarului istoric, subscris international, privind etnogeneza si continuitatea romanilor in hotarele Daciei strabune: ”Săptămâna trecută, liderul grupului UDMR a avut un discurs în Cameră mai mult decât provocator. Ardealul e pământ românesc, unde conviețuiesc și unguri, și evrei. E de neacceptat atitudinea grupului UDMR, mai ales că în acest moment face parte din coaliția de guvernare. Nu poți să te plângi că e o atitudine anti-maghiară. Suntem cel mai tolerant popor din lume. Din punctul meu de vedere, dl președinte Kelemen Hunor ar trebui să-i ceară liderului de grup să-și ceară scuze public. Vor exista, sunt convins, consecințe politice, chiar și de dialog între noi ca lideri politici. Nu îți permit să vii cu un asemenea discurs și a doua zi să discutăm ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. (…) Presupun că vom avea o discuție nu știu dacă împreună cu UDMR în coaliție. Dar liderul grupului PSD va avea o reținere în a lucra și a comunica cu liderul UDMR din Camera Deputaților”. Nostalgia dupa imperiul austro-ungar e de inteles, dar e de neacceptat si de nereinviat.

https://www.libertatea.ro/stiri/marcel-ciolacu-spune-ca-vor-exista-repercusiuni-la-adresa-udmr-dupa-afirmatiile-lui-csoma-botond-despre-ardeal-4366247

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: