Vladimir Tismăneanu şi cel mai neinspirat articol

Articolul „Putin, fascismul rus si revolta contra lumii moderne”, scris de domnul Vladimir Tismaneanu, este cel mai nefericit text al vietii sale. Istoricii stiu de ce.

Din startul lecturii articolului, zvacneste irepresibila intrebarea: De ce Vladimir Tismaneanu a ales sa utilizeze cuvantul „fascism” si nu pe cel de nazism sau hitlerism?

Fascismul a fost minimal, comparativ cu nazismul, care nu a avut concurenta. Hitler a recurs la cele mai genocidare metode, la crime oribile impotriva umanitatii, in serie si in masa, de cea mai mare intensitate si de cea mai mare cuprindere geopolitica, globala, nemaivorbind ca a fost cauza absoluta a celei de-a doua conflagratii mondiale.

Oare datorita originii etnice reale si ascunse a lui Adolf Hitler, care a folosit etnonimul de „german” ca acoperire, cu care s-a autolegendat? Sau pentru ca marea finanta a vremii, prin bancile angloamericane si marile corporatii americane, toate minutios listate si detaliate in arhive, ca marturii indubitabile, i-au finantat militarismul si tehnologizat armata, facand din globalistul Hitler un „Attila motorizat”?

Vai de poliloghia globalistului Vladimir Tismaneanu (Tismineţki)! Acest personaj ignobil a intrat in antologia autorilor lipsiti de cel mai rudimentar simt al penibilului si ridicolului, care e compensat doar de un tupeu nemasurat!

Sursa: https://www.contributors.ro/putin-fascismul-rus-si-revolta-contra-lumii-moderne/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: