Bolsonaro, învins de democraţie: ”Mă doare sufletul”

Dupa ce anticonstitutionalistul Donald Trump a cerut suspendarea Constitutiei SUA, s-a trezit si Jair Bolsonaro sa reactioneze in aceeasi nota agresiva la adresa democratiei.

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat ostentativ si instigator, vineri, după 40 de zile de la înfrângerea sa electorală în faţa lui Lula da Silva, în octombrie, afirmând că „îl doare sufletul”. Nici astuia nu-i place democratia!

Bolsonaro a spus, vineri, in fata unor reprezentanti ai camarilei prezidentiale, că „forţele armate sunt esenţiale în toate ţările lumii (…), sunt ultimul bastion împotriva socialismului”. „Poporul este cel care îşi decide destinul”, a afirmat el, ignorand condamnabil ca poporul tocmai a decis, in alegeri, cine si pe ce cale sa-l conduca, ca sa fie bine pentru cat mai multi, nu pentru cat mai putini.

„Cei care decid asupra viitorului meu, unde mă duc eu, sunteţi voi. Cei care decid unde se duc forţele armate sunteţi voi”, le-a spus Bolsonaro privilegiatilor regimului sau, pe care ii considera mai presus de lege si popor, in timp ce califica dispretuitor poporul drept „multime”. Imbuibatii gastii bolsonariste, care nu se lasa dusa de la țâța Braziliei, il indeamna pe Bolsonaro sa dea o lovitura de stat.  

Bolsonaro a facut insinuari periculoase, inadmisibile, sfidand regula democratiei potrivit careia armata este in slujba poporului si a constitutiei, nu a unei persoane sau grup de interese. Pe el „il doare sufletul” pentru ca a fost invins de democratie, de popor. Ca orice naravit de a fi permanent la putere, Bolsonaro se crede de neinlocuit, dar cimitirele sunt pline de oameni care se considerau indispensabili.     

Sursa: https://www.agerpres.ro/politica-externa/2022/12/10/ma-doare-sufletul-bolsonaro-face-primele-declaratii-dupa-infrangerea-sa-electorala-in-fata-lui-lula–1027610

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: