New York Times recunoaste exceptionalismul chinezesc: Oamenii scunzi vor salva planeta!

Acelor internauti idioti care s-au amuzat prosteste pe seama articolului din NYT despre valoarea de suprematie a oamenilor scunzi – There Has Never Been a Better Time to Be Short – le vor ingheta zambetele pe buze daca ar afla ca, de fapt, autoarea a transmis, codificat, elogii la adresa Chinei si chinezilor. Chinezii si asiaticii in general sunt oameni scunzi, mai scunzi decat americanii, iar nu degeaba se spune ca secolul XXI va fi asiatic, in special chinez.

De aceea chinezii sunt performanti, China este noul miracol economic, se vorbeste din nou despre exceptionalismul chinez, ca in urma cu secole sau milenii. Recapituland: chinezii salveaza planeta, economisesc resurse, sunt cei mai apti pentru supravietuirea pe termen lung, sunt conservationisti innascuti – pentru ei bolul de orez este mai scump ca aurul, iar risipirea de catre consumisti este o crima, probabil impotriva umanitatii, prin secatuirea planetei -, iar preferinta pentru imperecherea cu chinezii le va creste exponential ponderea in populatia lumii.

Acea ziarista este in mod clar si dovedit o superinteligenta si o supervizionara, dar ma ingrijorez pentru ea daca FBI sau CIA ii vor decodifica mesajul elogiator la adresa Chinei si chinezilor si o vor inculpa ca «pericol» de securitate. Dar nu va impacientati, ceea ce am scris este in aceeasi cheie culturala pe care am mai folosit-o: Ridendo castigat!

Frica și apelurile la frică în comunicările privind schimbarea climei. Studiu de caz: Coperțile revistei The Economist din perioada 2005 – 2022

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: