Cercul vicios, la alt nivel? De la „aflarea în treabă” (Țuţea) la „învartitul în jurul cozii” (post-loviluţie)

Draga Trexsr, le cam incurci, prietene, ai aruncat adevarul precum o piatra in balta, dar nu poate ramane acolo, asa cum sugerezi, ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Lordul Palmerston, fost prim-ministru englez, a afirmat, destul de imprudent pentru el si suficient pentru altii cat sa-si puna in garda increderea, ca „Anglia nu are prieteni sau aliati permanenti, ci doar interese permanente”. Dar acel personaj, demn de opera lui Tolkien, NU a generalizat la toate statele viziunea Angliei, care a fost unul dintre motoarele sale COLONIALE, dimpotriva a cerut vasalitate perpetua, si NU a extrapolat-o la oameni, pe care i-a tratat ca supusi eterni. Oamenii lucizi si de buna credinta il vor contrazice vesnic, pentru ca pentru ei prietenia si loialitatea sunt luminatoare si inaltatoare, datatoare de SENS.

Ceea ce tu numesti «romantism» romanesc este de fapt diplomatia unui stat mijlociu, aflat la intersectia unor AXE geopolitice, ca sa nu le mai zic „imperii” sau „sfere de influenta”, o diplomatie preventiva, i-as spune, pentru care diplomatia agresiva este nepotrivita in etape nepotrivite. E un comportament flexibil ca al trestiei care nu risca sa se rupa cand bat vanturile, lucru care nu se intampla cu batosenia care se rupe la furtuna. Romania este o tara la fel de mare cat Anglia, ca suprafata (v. 238.397 km² vs 243.610 km²), dar stii de ce economic suntem atat de in urma?! Pentru ca in al doilea razboi mondial am ales GRESIT tabara, in pofida intereselor noastre statale si de credinta. A fost o contrazicere a teoremei lui Palmerston, care la romani nu a functionat. Diplomatul-sef Titulescu, un intelept si vizionar de anvergura internationala, care spunea ca este mai bine sa fim prieteni cu Rusia decat sa fim dusmani cu Rusia, a fost destituit de la MAE si surghiunit. Daca regimul carlist l-ar fi ascultat – si i s-ar fi putut impune acest lucru lui Carol al II-lea, asa cum i s-a impus lui Carol I in WWI – teritoriile istorice romanesti, acum inca instrainate, ar fi ramas neclintite, cu siguranta, acolo unde le este locul de DREPT, la patria mama.

Toti suntem nedreptatiti si nemultumiti de starile de lucruri de dupa WWII si CW (Cold War), care intr-adevar sunt acoperite cu hartii numite TRATATE, CONVENTII sau ACT FINAL, semnate conjunctural pentru a ingheta intelegeri sau pacte intre cei mari in dauna celorlalti, unele cu clauze sau aditii secrete, ceea ce le face injuste, contestabile si nedurabile. Dar nu toti le vedem cauza primara, care se cheama ORDINE MONDIALA, care este de dorit sa devina mai buna si mai dreapta, cu  schimburi economice libere si echitabile, in toate directiile, fara sanctiuni economice si energetice, care ii imbogatesc pe unii si ii saracesc pe altii sau chiar ii ucid (v. genocid economic), care distorsioneaza piata si economiile nationale, care trebuie sa aiba statele nationale drept reglementatori suverani si garanti unici (nu economie mondiala, un concept globalist care este o medie ce ascunde disparitatile si induce ideea de stat mondial).

SCHENGEN? Nu este o tema de agenda, nu vom fi niciodata membri, din moment ce noua UE este proiectata pe doua inele concentrice, vom ramane pe al doilea si nu trebuie sa ne para rau, avantajele compensate de libertatea de relationare economica in Est vor fi cu mult mai mari, incomparabile. AUSTRIA? De ce sa o boicotam, cand de fapt bancile si corporatiile lor (energetice, forestiere etc) de la noi sunt un pret cinstit si la reciprocitate cu euro-vesticii, care ne-au dat o umbrela si o haina de vreme rea contra resurse, prin care si noi am contribuit la costurile reunificarii berlineze, asa cum si ei vor contribui la costurile reunificarii noastre. Mai degraba am invata din noul «dualism» vienez, prin care austriecii au trecut de la cel cu ungurii la cel cu rusii, neuitand ca si rusii sunt europeni estici. Interconectarea dintre euro-estici si euro-vestici trebuie sa ramana intacta si pe vecie, ca un nou factor de putere europeana in vremurile actuale si viitoare.

IMPERIILE? Nu se poate trai fara ele, sunt ANCORE de stabilitate si supravietuire. Importanta este alegerea, sa fim in imperiul BINELUI, al respectului fata de viata si al iubirii de oameni, care conserva si apara identitatea naturala a rasei umane, asa cum a fost ea creata de Dumnezeu, care nu anuleaza ci respecta cultura, traditiile si obiceiurillor de neam si tara, credinta, familia, genul, barbatul, femeia, mama, tata, copilul. E timpul sa terminam cu bocetul si inactiunea, sa incetam din a intra dintr-un cerc vicios in altul, pentru ca acest lucru l-am facut in ultimele decenii, am trecut de la aflarea in treaba la invartirea in jurul cozii. Pentru a schimba de drum, sa mergem pe calea cea buna, a suveranismului, cresterii si dezvoltarii autodeterminate, nu e nevoie de manifest si revolutie, ci de lideri PATRIOTI si de decizii POPULARE (luate in alegeri generale – prezidentiale, parlamentare si locale – desfasurate in acelasi an electoral).

Referinte: https://adriannastase.ro/2023/01/03/guvernarea-nastase-a-produs-aproape-o-minune-la-finalul-lui-2004-mai-aveam-doar-1161-de-copii-care-nu-mergeau-la-scoala/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: