Ungaria a inceput de-NATO-izarea Armatei!

Se anunta vremuri interesante, cum spun chinezii despre schimbarile notabile, dar nu radicale, care preiau ceva vechi, din istoria relativ recenta, si afirma ceva nou, pentru viitorul altei epoci, cum de fapt are loc progresul, in spirala.

Dupa 1989, cand a inceput o noua epoca, tarile est-europene au inceput decomunizarea politica si de-Varsovia-izarea armatelor lor, in urma desfiintarii blocului militar al Tratatului de la Varsovia. Militarilor de rang inalt, generali si colonei, legati de vechiul regim, li s-au intrerupt brusc carierele profesionale si au fost trecuti unilateral in rezerva.

Sa mai zica cineva ca istoria nu se repeta – desi nu identic, cu alte sensuri: In Ungaria, au fost demisi, in ultimele zile, cu efect imediat, 157 de generali și colonei care au împlinit vârsta de 45 de ani și au cel puțin 25 de ani de serviciu efectiv. Opozitia ungara a anuntat ca „aceasta înseamnă că în prezent se desfășoară o de-NATO-izare în cadrul Forțelor de Apărare Ungare”. La vremuri noi, oameni noi, nu-i asa?!

Referinte: https://www.stiripesurse.ro/revolutie-in-armata-maghiara-pana-la-157-de-generali-si-colonei-au-fost-demisi-cu-efect-imediat_2754110.html

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: