Noua spirală trofică a SUA privind China

Globalismului SUA, care se hraneste pe baza avutiilor natiunilor, i se poate aplica perfect definitia lantului trofic, in care o entitate se hraneste cu cea anterioara din sir, avand in varf un ultrahiperpradator sau un ultrahiperparazit.

Unilateralismul Statelor Unite este tocmai o astfel de relatie, trofica si darwinista, prin care globalistii se suprapozitioneaza tuturor natiunilor, pe seama carora exista, se hranesc si se inavutesc. SUA vor sa impuna o asemenea relatie Chinei, printr-o suita de stratageme/etape tipologice, pe care le aplica tuturor natiunilor, intregii lumi.

Prima etapa globalista, din cele trei, este amenintarea militara, parte a politicii si geopoliticii fricii, ca un pradator care rage si isi arata coltii si ghearele, pentru a intimida liderii natiunii victime, sa ii lase sa-i consume  resursele.   

A doua stratagema de troficizare a unei natiuni este de natura politica si diplomatica, asa-zisa de negociere, de pe o pozitie suprapusa, a subordonarii tintei, obtinerii acordului de principiu ca aceasta sa fie subordonata si inglobata.

A treia etapa e financiar-economica, cu un inventar de obiective si metode concrete, prin care bancile si corporatiile globaliste trec efectiv la jefuirea tintei.   

In noua spirala trofica prin care SUA intentioneaza sa subordoneze gigantul asiatic, cele trei etape globaliste sunt foarte clar evidentiate in agenda 2023 a Casei Albe:

Etapa1: Pentagonul a amenintat, prin vocea unui general din fortele aeriene, Michael Minihan, neintamplator in aceste zile de sfarsit de ianuarie, cu privire la riscul unui război globalist al Statelor Unite cu natiocrata China, în 2025, cel mai probabil legat de Taiwan. El şi-a îndemnat ofiţerii să fie pregătiţi pentru luptă inca din acest an si sa faca exercitii de tragere in poligon tintind capetele tintelor (curat razboi PSI)!

Etapa2: Seful diplomatiei SUA, Antony Blinken, va efectua o vizită în China în 5 şi 6 februarie, să negocieze atenuarea tensiunilor cu principalul „adversar” diplomatic şi economic al SUA. Termenul „adversar” e utilizat exclusiv de SUA.

Etapa3: O echipă de oficiali ai Trezoreriei americane va merge in China în februarie pentru a pregăti vizita secretarului american al Trezoreriei, Janet Yellen. Vizita sa, nedatata, va fi pe probleme macroeconomice și financiare.

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: