Nobelul pentru Pace? Lui Aleksei Navalnîi, desigur!  

Premiile Nobel pentru Pace, create de omul de afaceri suedez Alfred Nobel (18331896),  au jucat de-a lungul timpului nu numai un rol de recunoastere, ci si unul de influentare si repozitionare pe scena mondiala.

Rusia a fost umilita prin sanctiuni internationale, in 2023, datorita campaniei in Ucraina. Paradoxal, si opozitia din Rusia a fost umilita, in raporturile de putere cu presedintele Vladimir Putin. Ea are nevoie de o repozitionare si o statura de influenta care sa readuca Rusiei puterea democratiei si locul proeminent meritat intre democratiile lumii.

Insa opozitia din Rusia nu isi poate castiga o statura de influenta si, pe aceasta baza, o pozitie majora si semnificativa fara ajutor international. Acestea pot veni in mod natural si garantat daca personalitatile si institutiile internationale vor face un lobby decisiv ca Premiul Nobel pentru Pace, acordat in anul 2023, pentru anul precedent, va fi decernat opozitiei din Rusia, liderului acesteia. Cui sa fie acordat Premiul Nobel pentru Pace, in acest an? Lui Aleksei Navalnîi, of course, aflat in detentie politica, pentru ca este opozant acerb al liderului de la Kremlin.

Referinte: Nobelul pentru Pace: Ucraina domină candidaturile cunoscute pentru 2023

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: