Sa fim ultrasolidari cu turcii: Cutremur sinistru in Turcia, de 7,8 grade, la adancimea de doar 2 km

Un cutremur major, cu magnitudinea 7,8, urmat de zeci de replici, a lovit, luni, centrul Turciei și nord-vestul Siriei. S-au inregistrat, deocamdata, peste 1.300 de morți și peste 6.000 de răniți. Bilantul dezastrului se asteapta sa creasca. Multe clădiri s-au prăbușit în regiunea acoperită de zăpadă, iar forțele de salvare lupta in conditii grele sa caute si sa salveze supraviețuitorii prinși sub dărâmături.

Cutremurul, care a avut loc in primele ore ale acestei dimineți de iarnă, a fost resimțit și în Cipru și în Liban. Potrivit datelor seismologice europene, seismul s-a produs la o adâncime de doar 2 kilometri! Epicentrul cutremurului a fost in apropierea orașului turc Gaziantep. Seismul a lovit și capitala Siriei, Damasc. Toate circumstantele si datele acestui cutremur dezastruos sunt profund tulburatoare.

Circa 900 de clădiri au fost distruse în provinciile Gaziantep și Kahramanmaras din Turcia. Datele provizorii din Siria indica 245 morti si peste 630 de răniți. Pana in prezent, 45 de tari si-au anuntat ajutorul, potrivit presedintelui turc Erdogan. România trimite echipe de salvare în Turcia cu două aeronave militare. Două aeronave de transport de tip C-130 Hercules și C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, execută luni, 6 februarie, o misiune urgenta de transport al materialelor și echipei de salvare RO-USAR.

Referinte: https://www.hotnews.ro/stiri-international-26065332-cutremur-7-8-grade-turcia-cel-putin-10-morti.htm

Imagini ale dezastrului după cutremurul din Turcia:

Inregistrari video ale momentul prăbușirii unor clădiri, în timpul cutremurului devastator din Turcia:

Referinte: https://www.hotnews.ro/stiri-international-26065989-video-momentul-prabusirii-unor-cladiri-timpul-cutremurului-din-turcia.htm

PS/NB: Ma simt pur si simplu ingrozitor de ravasit si de neputincios privind imaginile cu suferintele si distrugerile provocate de cutremurul din Turcia/Fragmentarium Politic

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: