Codul Orwell: De ce a fost Zelenski la Londra?

Rishi Sunak si Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Nedumeririle privind vizita surpriza a presedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Londra, in conditiile in care premierii britanici succesivi Boris Johnson si Rishi Sunak au fost de mai multe ori la Kiev, pot fi clarificate ascultand sau citind discursul liderului ucrainean tinut in parlamentul britanic in limba engleza, dar care poate fi inteles in codul orwellian.

Zelenski a mulțumit din nou cu intensitate Londrei pentru sprijinul de razboi acordat Ucrainei . „Boris, i-ai unit pe alții când părea absolut, absolut imposibil. Mulțumesc!”, a spus liderul de la Kiev, adresându-se direct si excesiv de elogios fostului premier Boris Johnson. S-ar fi putut crede ca VoZe are un alter ego ZeJo. „Rusia va pierde (…). Regatul Unit marșează cu noi către cea mai importantă victorie a vieții noastre. După ce vom câștiga împreună (s.m.), orice agresor va ști ce îl așteaptă dacă atacă ordinea internațională. Orice agresor va pierde”, a mai afirmat Volodimir Zelenski în Parlamentul britanic, unde a fost aplaudat îndelung.

Asadar, Zelenski a fost la Londra sa caute partasi pentru „victoria” despre care semnalele arata ca va fi iminenta, care va fi obtinuta „impreuna” de Kiev si Londra. Dar in tara lui Orwell, mesajul lui Zelenski nu poate fi citit decat in cheie orwellista. Se stie, de la John Kennedy citire, ca victoria are o mie de părinți, dar înfrângerea este întotdeauna orfană. Ce a cautat Zelenski la Londra? Dupa discursul din parlamentul britanic, e cat se poate de limpede: Kievul sa imparta cu Londra, iar Zelenski cu Johnson, infrangerea catastrofala care se intrezareste. Ca infrangerea sa nu fie orfana sau sa aiba un singur parinte.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: