„Ca hotii, noaptea”, si in Israel: Crestere paroxistica a presiunii de demitere a premierului Netanyahu, o strategie de depresurizare externa? Va avea succes?

Parlamentul din Israel a adoptat la limita, cu o diferenta de un vot, o noua lege controversata, care sa faca si mai dificila demiterea nepopularului premier Benjamin Netanyahu.

Legea in cauza restrange influenta Curtii Supreme sau Procuraturii in demiterea premierului. Benjamin Netanyahu este contestat aprig de opozitie si masiv de populatie.

Aceasta stare de lucruri pune in discutie si corectitudinea alegerilor. Israelul pare sa fi importat modelul electoral confuzionist si hibridist din SUA, progresist-conservationist, speta Biden-Trump, din alegerile americane din 2020.  

Proteste impotriva reformelor judiciare ale guvernului NetanyahuFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Premierul Netanyahu si-a atras caracterizarile politice si sociale de „dictator” si „nazist” din cauza proiectului sau de reforma judiciara, care submineaza Curtea Suprema.

Din nou, e adus in atentie un antagonism dormitand intre institutia legislativa si institutia juridica, desi parlamentul adopta legile si reformele. Separatia puterilor arbitreaza relativ in aceasta materie, dar justitia nu e o abstractiune. Juridicul nu este si nu poate sa fie o idee in sine, rupta de bazele sale determinante si modelatoare, care sunt interesele politice si sociale concret-istorice, actualizate periodic prin vointa alegatorilor, in fiecare ciclu electoral.

Mii de evrei au ieşit în stradă, joi, blocând autostrăzi şi intensificând o campanie ce durează de câteva luni. „Ca hoţii noaptea, coaliţia tocmai a adoptat o lege cu dedicaţie, ruşinoasă şi coruptă”, care arată că Netanyahu „are grijă doar de el însuşi”, a spus fostul premier Yair Lapid.

Remarcam ca expresia „noaptea, ca hotii” face cariera si in Israel. Ea s-a auzit in vremea guvernului Dragnea si, zilele trecute, la Kiev, fiind folosita de evreul Zelenski, cu referire la vizita lui Putin in teritoriile ocupate din Ucraina. S-ar putea ca expresia sa aiba o sursa comuna, caz in care se probeaza ca retelele diasporelor globaliste sunt hiperactive.

Arabii palestinieni nu participa la aceste proteste agitatorice, presimtind ca ar putea fi un simulacru. In mod cert, problema cu prioritate zero este cea palestiniana, care atrage o presiune externa crescanda pentru a fi rezolvata.

Exista o suspiciune rezonabila ca ar putea fi vorba de un bluf intern, menit sa obtina o depresurizare externa. Stratagema se bazeaza pe observatia ca dupa incetarea oricarei presiuni urmeaza o relaxare. Neindoielnic, balonul presiunii exercitate pentru demiterea lui Netanyahu va fi intepat de evrei. Calculul globalist este sa creasca paroxistic presiunea interna pentru demiterea premierului Netanyahu, mizand ca dupa ce il vor sparge sa urmeze o depresurizare externa. Exista insa un scepticism motivat ca stratagema va functiona.

  

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-international-26158898-video-hotii-noaptea-israelul-adoptat-lege-care-face-mai-dificila-demiterea-lui-netanyahu-noi-proteste-violente.htm

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: