Tot ce se intampla geopolitic a mai fost, in secolul trecut, dar rezultatele vor fi diferite, in acest secol

E greu de anticipat cum se va incheia razboiul din Ucraina si in ce conditii de pace. Oricat am incerca sa gasim raspunsuri in trecut, trecand in revista razboaie si paci semnificative, care au influentat ordinea mondiala, nu vom reusi. Niciun razboi nu se aseamana cu altul si nicio pace cu alta.

S-a confirmat ca strategiile aplicate in jocurile de razboi in timp de pace, pe baza experientei din ultimul razboi, vor fi utile, dar nu decisive in razboiul urmator, care va avea un alt profil. Sa lasam deci istoria sa se odihneasca in pace. Din cate remarcam, in prezent, razboiul din Ucraina este un razboi total, definibil ca globocaust, dus cu toate mijloacele, care trec dincolo de limitele a ceea ce inseamna legal.  

Un astfel de razboi incalca orice reguli. Dar acest tip de razboi este specific doar uneia dintre parti. Invocarea dreptului international este retorica, nimeni nu poate sustine ca sunt legale si umane sanctiunile economice si energetice, care afecteaza popoarele si economia mondiala. Nimeni nu poate sustine ca este uman sa sanctionezi limba, stiinta, cultura, arta sau sportul unui popor. Sau sa „confisti”, adica sa jefuiesti, active ale unui stat si proprietati private aflate in strainatate. Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, declara ipocrita recent ca există „obstacole legale semnificative” în confiscarea activelor îngheţate ale Rusiei. Dar afirmatia nu se bazeaza pe considerente juridice, ci pe ingrijorarea ca va afecta dominatia mondiala a dolarului parazitar, cum a devenit, dupa 1971, cand Nixon a rupt dolarul de aur, devenind o simpla hartie. De aici inca o data se verifica doua lucruri, ca „legile” si „regulile” inseamna vointa SUA, iar supralicitarea unilateralismului merge pana la limita de la care sunt afectate interesele americane. Da, mersi, de tinut minte, e ca arma nucleara din faza de monopol, cand a fost de doua ori folosita, in 1945, fara teama ca i se va raspunde simetric.

Nu este uman sa arunci in aer conducte submarine de petrol si gaze, afectand zeci si sute de milioane de civili. Nu este uman sa decerebrezi popoarele, refuzandu-le dreptul la memorie, asa cum ambasadorul american la Belgrad le-a cerut sarbilor sa uite de bombardamentele NATO din 1999, cand populatia a fost bombardata nuclear si chimic, provocand o explozie de boli maligne. Nu este uman sa folosesti razboiul biologic (pandemic) sau obuze cu uraniu saracit si substante toxice. Nu este uman sa interzici unor popoare sa se reunifice sau sa se dezvolte, sa te declari „ingrijorat” de munca si creativitatea altor popoare si sa le consideri drept „riscuri de securitate” pentru globalismul SUA. E o aberatie politica de neconceput! Prin urmare, ceea ce nu este uman nu este legal. Dreptul serveste umanitatea, nu invers. Orice este inuman este ilegal. Acesta este modul si criteriul de identificare a raului, inumanului si ilegalului, oricat s-ar ascunde in intuneric. Raul nu recunoaste si nu aplica nicio lege. Exista lucruri care fizic nu pot fi vazute decat in intuneric, dar inumanul si ilegalul pot fi simtite cu inima de cei buni si dezvaluite de mintile luminate.

De cealalta parte exista definitia de operatiune militara speciala, care este puternic contingentata de criterii umane, morale si, deci legale, avand in vedere slavitatea beligerantilor. Operatiunii ii lipseste scopul distrugerii, care este specific razboiului. Ceea ce se intampla in Ucraina poate fi incadrat si in categoria razboaielor civile, slavi contra slavi, rusi contra kievorusi. Din nou aceiasi microbi ai revolutiilor ruse din 1905 si 1917, care au nenorocit poporul rus, incearca sa infecteze si astazi. In primul guvern bolsevic, globalistii erau covarsitor dominanti, de peste 80-85%. A fost un guvern iudeo-bolsevic, iar comunismul exportat in Europa Centrala si de Est a fost un iudeo-comunism. Aceeasi infectie interna a prabusit si URSS. La sfârșitul anilor 1980, președintele sovietic Mihail Gorbaciov a ignorat informații alarmante despre prezența agenților americani de influență în conducerea sovietică și a luat decizii voluntariste, profitând de degradarea structurilor de putere de atunci, fapt dezvaluit de un fost ofițer de informații, fostul colonel al Serviciului de Informații Externe al Rusiei, profesorul MGIMO Andrei Bezrukov. Avertismentul care nu trebuie ignorat, ci trebuie sa fie in permanenta implementat este: feriti-va de infiltrare si contaminare! Fiti uniti si deschisi intre voi, dar ermetici si imuni fata de globalisti. Lucrurile s-au intamplat diferit in China pentru ca acolo globalistii nu au avut o penetrare si o contaminare semnificative, infectia a fost eradicata in stadiul incipient.

***

Comentariul de mai sus are ca punct de pornire o dezbatere la FET, moderata de Adrian Nastase, pe o tema extrem de acuta: ”Conflicte, negocieri, acorduri – cum se încheie un război”.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: